EĞITİM Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2020 12:03 Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 12:03

Pandemi döneminde yaklaşık 2 bin öğrenci aynı okulda eğitim görecek

Pandemi döneminde yaklaşık 2 bin öğrenci aynı okulda eğitim görecek

Pandemi döneminde yaklaşık 2 bin öğrenci

aynı okulda eğitim görecek

İzmir Konak’ta bulunan Misak-ı Milli Ortaokulu, Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılacak. Öğretmenlerle beraber yaklaşık bin 100 kişi bulunan okul, yaklaşık 900 öğrencisi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na taşınacak. Taşınma işleminin ardından 39 dersliği olan okulda binlerce öğrenci bir arada eğitim görecek.
Konak’ta taşınma işlemine daha uygun olan ve öğrenci sayısını kaldırabilecek okullar bulunmasına rağmen Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böyle bir karar aldığı öğrenildi. Pandemi döneminde iki okul öğrencilerinin beraber eğitim alacak olması ise öğretmenleri ve velileri endişelendirdi. Okulun fiziki şartlarının bu şekilde bir eğitime uygun olmadığı belirtilirken, pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan mesafe ve önlemlere de uyulmayacak.
“FİZİKİ ŞARTLARI DAHA UYGUN OLAN BİR YERE TAŞINABİLİR”
Pandemi koşullarında okullarda sıkışma yaratmanın doğru olmadığını söyleyen Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “Konak’ta ve Karabağlar’da birçok okulun Deprem Yönetmeliği’ne uymadığından dolayı yıkım kararı var. Şu anda gündemde olan Misak-ı Milli Ortaokulu. Okul yıkılacağı için başka bir yere taşınmak zorunda. Ancak mevcut öğrenci ve öğretmen sayısı fazla olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na taşınması çok doğru değil. Pandemi döneminde okulu ikili hale getirip kalabalık bir ortam yaratmak yerine, öğrenci sayısı daha uygun olan bir okula veya okul olarak kullanılabilecek başka bir kamu kuruluşuna taşınması daha doğru olur” dedi.
Vardal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğitim ve öğretime seyreltilmiş olarak başlanacağı söyleniyor ancak pandemi döneminde okulun inşaat sürecide daha uzun bir süreçte gerçekleşeceği için Misak-ı Milli Ortaokulu’nun Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na taşınması yeniden değerlendirilmelidir. Okulda bir sıkışma yaratmak yerine, taşınma işlemi o bölgede daha uygun durumda olan, örneğin Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ve Ortaokulu’na gerçekleştirilebilir.”