EKONOMİ Haber Girişi : 11 Mart 2018 12:24

Parlayan yıldızı yapmayı hedefliyoruz”

Parlayan yıldızı yapmayı hedefliyoruz”
“Bugün yine Türkiye’nin önde gelen mobilya üretim üslerinden biriyiz ama bu yetmez. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte kentimizin hem tasarım hem de üretim açısından yeniden ülkemizin parlayan yıldızı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Özgener:  Hedefimiz tasarım ve üretim üssü olmak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir’in 15 yıl öncesine kadar Türkiye’nin mobilya merkezi olduğunu söyleyerek, “Bugün yine Türkiye’nin önde gelen mobilya üretim üslerinden biriyiz ama bu yetmez. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte kentimizin hem tasarım hem de üretim açısından yeniden ülkemizin parlayan yıldızı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener, Gaziemir’deki Fuar İzmir alanında düzenlenen Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı (MODEKO) ziyaret ederek firma temsilcileriyle buluştu. İZTO Meclis Üyeleri Nevzat Artkıy ve Yaşar Baş'ın da eşlik ettiği ziyarette mobilya sektörünün sanayi sitesi, lojistik ve ara eleman gibi sıkıntıları bulunduğunu söyleyen Özgener, “Bu sorunların çözülmesi halinde 15 yıl öncesine kadar mobilya alanında ülkemizin merkezi konumunda olan İzmir, gelecek 10 yılda tekrar üs haline gelebilir. Mobilya sektörünün önde gelen kurum, kuruluş ve temsilcileriyle İzmir’i yeniden Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız” diye konuştu. 

 “İHTİSAS SANAYİ SİTESİ KURULMALI

Mobilya sektörünün yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Mahmut Özgener, “Şu anda Karabağlar’da mobilyacılar sanayi sitesi mevcut fakat burası yetersiz kalıyor. Adeta gecekonduyu andıran, derme çatma atölyelerin bulunduğu bu alanı çok daha büyük ve modern alt yapıya sahip başka bir yere taşımamız şart. Kurulacak mobilya ihtisas sanayi sitesi ile hem teknolojik yatırımların önü açılır hem de sektöre dinamizm gelir” ifadelerini kullandı.

“NAKLİYE VE ARA ELEMAN SIKINTISI VAR”

Sektörün, ihracatı geliştirmek ve katma değerli üretime yönelmek için çeşitli desteklere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Özgener, tasarım konusunda da İzmir’in önemli bir konumda olduğunun altını çizdi.  Üniversiteler ile işbirliği yaparak başta yeni tasarımcılar olmak üzere üretime yönelik kurslar da düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Özgener şöyle konuştu: “Maalesef sektörde yeterli kalfa ve çırak yetişmiyor. Üretimin haricinde lojistik ve nakliye konularında da sıkıntılar var. Şu anda firmalar kendi imkanlarıyla nakliye işlerini hallediyor. Bu durum ise Türkiye’nin uzak noktalarına ulaşılmasını zorlaştırıyor. Aynı güzergâhta bulunan birbirinden farklı müşterilerin yüklerini, aynı kamyon, kamyonet veya tır ile taşıma olanağı sunan parsiyel taşıma yöntemi için lojistik firmalarıyla işbirliği yapılmalı. Böylece Türkiye’nin her yerine mobilya gönderilebilir.” 

“PLANLARIMIZI OLUŞTURUYORUZ”

Sektör temsilcileri tarafından kendisine iletilen sorunların bir kısmının yerel yönetimler bir kısmının da özel sektör ve kamu kurumları ile çözülebileceğini anlatan Özgener, “Mobilya sektöründe Türkiye’nin bir zamanlar parlayan yıldızı olan İzmir’i önümüzdeki süreçte tekrar eski konumuna getirmek için sektörün tüm taraflarıyla planlarımızı oluşturuyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.