POLİTİKA Haber Girişi : 10 Ekim 2018 17:28

PARTİMİZE UYGUN YÖNTEM ÖN SEÇİMDİR

PARTİMİZE UYGUN YÖNTEM ÖN SEÇİMDİR
Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven yaklaşan yerel seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

OSMAN ÖZGÜVEN’DEN YEREL SEÇİMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Dikili’de 4 dönem belediye başkanlığı, bir dönem de İzmir’de CHP İl başkanlığı yapan ve ilçesinde suyu ücretsiz vermesiyle de tanınan Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven yaklaşan yerel seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Özgüven yazılı olarak yaptığı açıklamada yerel seçimler ve adaylar üzerine değerlendirmelerde bulunarak,  Dikili’de mevcut Belediye Başkanı ile yolların ayrılması ve tekrar aday gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.

Özgüven’in açıklaması;

BASIN AÇIKLAMASI                                                                            10.10.2018

YEREL SEÇİMLER VE ADAYLARIMIZ ÜZERİNE ZORUNLU BİR AÇIKLAMA

Yerel seçimler yaklaşıyor. Tahmin edebiliriz ki, diğer siyasal partilerde olduğu gibi, Partimiz, CHP genel merkez ve tüm teşkilatlarında yoğun bir çalışma yapılıyor. Ayrıca aday adayları da tanıtım faaliyetlerini arttırdılar.

Açıktır ki, Programında belirlendiği gibi,  Sosyal Demokrat, emek, demokrasi ve barış yanlısı olan partimiz, bu özelliklerini mücadele ve tüm ilişkilerinin her alanına yansıtmalı, görülür bir ÖRNEKLİK yaratmalıdır.

Yani tüm yaşam alanlarımızda, eşitlikçi, özgürlükçü, dürüst, temiz, emek ve barıştan yana, demokrat ilişkilerin hâkim olduğu bir havayı soluklamak, yaşamak ve yaşatmak istiyorsak, bunu öncelikli olarak kendi evimizde yaşamalı ve yaşatmalıyız.

Aday adaylarımız da bu anlayışa uygun, temiz, ilkeli, kimseyi ötekileştirmeyen, kişiselliklerden arınmış tutum ile bir tanıtım eylemliliği içinde olmalıdır.

BU ÇERÇEVEDE PARTİMİZE UYGUN YÖNTEM ÖN SEÇİMDİR.

Dikili de dört (4) dönem Belediye Başkanlığı üstlenmiş bir partili olarak bu güne değin, özellikle Belediye Başkanı ve faaliyetleri ile ilgili olarak, değerlendirmelerimi, parti içi mekanizmalar içinde tuttum.

Bugün ise, daha iyi ve doğruya varabilmek için, açık ve ilkeli olarak ELEŞTİRME-UYARMA-TARTIŞMA-VE ÖNERME zamanı olduğunu düşünüyorum.

Partilimiz olan Dikili Belediye Başkanı, Dikili ye kötü bir yerel yönetim deneyi yaşatmıştır. Yönetimsel ve kişisel düzeydeki eksik ve zaaflar gazete sayfalarında ve mahkemelerde teşhir edilir olmuştur.

Yeni dönem adayları belirlenirken bu süreç doğru değerlendirilmeli ve

GEÇTİĞİMİZ DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI İLE YOLLARIMIZ AYRILMALI,KESİNLİKLE YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEMELİDİR.

 Yeni adaylar belirlenirken “TANIDIKLIK-AHBAPLIK”, “KİŞİSEL ÇIKAR ORTAKLIKLARI” ve benzeri özellikler değerlendirme dışı tutulmalı, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışlarını yaşama geçirecek, geçmişteki duruşu ve deneyleri olumlanmış adaylar dikkate alınmalıdır.

ADAY BELİRLEMENİN PARTİMİZ AÇISINDAN EN DOĞRU VE DEMOKRATİK YOLU ÖN SEÇİMDİR.

 OSMAN ÖZGÜVEN

DİKİLİ’DE 4 DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ CHP ÜYESİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.