SPOR Haber Girişi : 14 Temmuz 2016 09:51

Portatif havuzlara 11 günde 2 bin başvuru

Portatif havuzlara 11 günde 2 bin başvuru
2 yılda 13 bin 500 çocuğun yüzme öğrendiği ücretli ve ücretsiz kurslarda bu sayının yaz sonuna kadar 17 bin'e ulaşması hedefleniyor.

Yaz tatilini çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici hale getirmeyi amaçlayan Buca Belediyesi'nin portatif havuzlarda ücretsiz yüzme kursları başladı. 7-14 yaş arası Bucalı çocukların yararlandığı ücretsiz yüzme kursları için 4 okulun bahçesine portatif havuz kuruldu. 2 yılda 13 bin 500 çocuğun yüzme öğrendiği ücretli ve ücretsiz kurslarda bu sayının yaz sonuna kadar 17 bin'e ulaşması hedefleniyor.

Bucalı çocukların bunaltıcı yaz sıcaklarında hem serinleyip, hem de yüzme öğrenebilmesi için harekete geçen Buca Belediyesi, bu yılda kentin 4 farklı noktasına portatif yüzme havuzları kurdu. 1 Temmuz'da başlayan eğitimlere kısa sürede 2 bin çocuğun başvurduğunu belirten yetkililer hedeflerinin Eylül ayına kadar 4 bin olduğunu belirtiyor. Buca Belediyesi'nin açtığı ücretli ve ücretsiz kurslarda 2 yılda 13 bin 500 çocuğun yüzme öğrenirken bu sayının yaz sonuna kadar 17 bin'e ulaşması hedefleniyor.

Portatif havuzlarda ücretsiz olarak verilen temel yüzme eğitimlerine katılan çocuklar yüzme öğrenmenin keyfini yaşıyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü verilen eğitimlerde 7-14 yaş arası her bir çocuk haftada 3 gün, günde 1'er saat temel yüzme eğitimi alıyor.




Proje kapsamında; Buca Koop Mahallesi- Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu, Adatepe Mahallesi- Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu, Ufuk Mahallesi- Sabri Kolçak İlkokulu ve Efeler Mahallesi-30 Ağustos Ortaokulu portatif yüzme havuzu kuruldu.

Portatif havuzlara kayıt yaptırarak ücretsiz olarak yüzme eğitimi fırsatından yararlanmak isteyen miniklerin portatif havuzların kurulduğu okul bahçelerinde açılan kayıt masalarına, velilerinden aldıkları izin belgesi, nüfus cüzdan fotokopileri ve bir adet fotoğraf ile başvurmaları yeterli oluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.