GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mayıs 2016 14:57

Potansiyel Başbakanlar'a 'Yamanlar çöplüğü' daveti!

Potansiyel Başbakanlar'a 'Yamanlar çöplüğü' daveti!
Yamanlar'a katı atık tesisi yapılması projesine karşı hukuk savaşı veren bir grup çevreci avukatten ilginç bir çağrı geldi. Avukatlar, potansiyel Başbakan adaylaırını düzenleyecekleri basın toplantısına çağırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Yamanlar'a 'katı atık tesisi' ısrarına karşı çevreci avukatların geri adım atmaya niyeti yok gibi görünüyor. Aralarında Senih Özay ve Murat Fatih Ülkü'nün de bulunduğu çevreci avukatlar yapılmak istenen tesisin halk sağlığına ve çevreye karşı vereceği zararlara dikkat çekmek için 16 mayıs pazartesi günü basın açıklaması gerçekleştirecek. Avukat Murat Fatih Ülkü yaptığı açıklamada

'' Bilindiği gibi, Karşıyaka-Yamanlar'a yapılmak istenen çöplük ile ilgili yer seçimini, yanlış, halk sağlığına ve çevreye zararlı bulduğumuz dava açmıştık. Yöreden yurttaşların, fotoğraf sanatçılarının, İzmir Barosu'nun müdahil oldukları davada, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmış, yer seçiminin uygun olmadığına ilişkin bilirkişi raporu dosyaya sunulmuştu.

Kamuoyu tarafından heyecanla takip edilen ve İzmir gündeminde önemli yer tutan bu dava, yaşanan gelişmeler ve "Karşıyaka-Yamanlar'a çöplük olmaz" diyen yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili basın açıklamamız ve ayrıntılı açıklamalarımız için, 16.05.2016 saat 12:00'de, "288/3 Sk. No:1/3 Selvili 2 Apt. Bayraklı İzmir" adresindeki basın açıklamamıza bekliyoruz'' çağrısında bulundu.

 

BASIN TOPLANTISINA AĞIR KONUKLAR!

 

Yamanlar'a tesis kurulma planlarının gündeme geldiği ilk andan itibaren hukuk savaşını sürdüren çevreci avukatların bu seferki toplantısı eskilerine gore çok daha renkli geçebilir! Bunun en önemli nedeni ise toplantıya aralarında ismi en güçlü Başbakn adayı olarak Binali Yıldırım'ın da olduğu isimlerin davet edilmiş olması. Avukat Murat Fatih Ülkü sadece Binali Yıldırım'ı değil, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Balbay'I ve tüm İzmir milletvekillerini davet ettiklerini açıkladı.



Ülkü'nün sosyal medyadan Başbakan adaylarına yönelik davetinde şu ifadeler yer aldı.

 

BAŞBAKAN ADAYLARINI YAMANLAR BASIN AÇIKLAMAMIZA DAVET ETTİK.

"Yamanlar'a çöp tesisi yapılamayacağına" ilişkin basın açıklamamıza tüm İzmir milletvekillerini davet ettik.

Yani,

*) En güçlü başbakan adayı olduğu söylenen Bakan Binali Yıldırım'ı;

*) Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı sıfatıyla, (en azından teorik olarak) başbakan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu;

*) Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanlığı'na aday olmuş Mustafa Balbay'ı

davet ettik.

Yamanlar'a çöp tesisi yapılması konusundaki yaklaşımları, başbakanlık çizgileri konusunda bir işaret olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.