POLİTİKA Haber Girişi : 28 Eylül 2016 16:11

Purçu'dan öğrencilere hayat dersi

Purçu'dan öğrencilere hayat dersi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Musa Çam Konak 50.Yıl Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu
TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, İzmir Konak'ta Yenişehir 
Mahallesi'nde, dezavantajlı öğrencilerin de eğitim gördüğü 50. Yıl Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan PURÇU, rol model olarak sorumlulukları bulunduğunu belirtti ve öğrencilere kendi hayatından örnekler vererek eğitimin dönüştürücü gücünü anlattı. 
CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, CHP İzmir Milletvekili Musa ÇAM ile birlikte, okul müdürünü ziyaretinin ardından öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören Özcan PURÇU, zorlu eğitim hayatından kesitleri aktardı. "Üniversiteyi bitirdikten sonra, kaymakam olmak için sınavlara girdim. Hakim ve müfettiş olmak için de yazılı sınavları kazandım ancak mülakatlarda elendim. Anam şimdi ne yapacaksın mülakata giriyorsun, eliyorlar dedi. Milletvekili olacağım dedim. 2015 yılında milletvekili oldum. Anam dedi ki; oğlum 15 sene önce vekil olacağını nereden bildin? Önce çok istedim ve sonrasında da çok çalıştım. Bunu ne için anlatıyorum? Hedefinize ulaşmanız uzun sürebilir ama mutlaka ve mutlaka hedefiniz olsun. Dümensiz gemi olmayın. Üniversite bitince iyi yerlere gelmek istiyorsanız çok çalışmanız gerek. Ülkenin sizlere ihtiyacı var." diyen PURÇU, öğrencilerin sorularını
yanıtladı. 

Gördüğü ilgiden memnuniyetini ifade eden Milletvekili Özcan PURÇU, "Gençlerle bir 
arada olmaktan memnunum. Sorularıyla, yorumlarıyla yeni bir geleceğin habercisi 
olduklarını hissettirdiler. Ne yazık ki yeni eğitim-öğretim yılı sıkıntılarla başladı. Fırsat eşitliğinin önemini üstüne basa basa söylüyorum. Özellikle yoksul mahallelerde, dezavantajlı öğrenciler için eğitime erişim engelleri sürüyor. Zeki ve yetenekli öğrencilerimiz değerlendirilemiyor. Okul terklerini önlemek için ciddi adımlar ve planlamalar, yetenekli gençlerimiz için teşvik politikaları gerekiyor." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.