POLİTİKA Haber Girişi : 11 Mart 2017 17:12

Referanduma gölge düşüren saldırı

Referanduma gölge düşüren saldırı
CHP Buca İlçe örgütünün 16 Nisan referandumuna yönelik pankartları yüzleri maskeli kişiler tarafından parçalandı. Eylemi gerçekleştirenler devamı gelecek mesajı bıraktı

 

16 Nisan Referandumu öncesi tansiyonu yükselten haber Buca'dan geldi. CHP İlçe örgütü tarafından referandumda hayır verilmesi yönünde çağrıların yer aldığı pankartlar yüzleri maskeli kişiler tarafından yerlerinden sökülerek parçalandı. Söz konusu eylemi videoya çeken saldırganlar bunu sosyal medya üzerinden paylaştı. Saldırganların 'Ecdad-I Osmanlı Diriliş Harekatı imzası ve devamı gelecek mesajı bıraktıklarını belirten CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, 'saldırıyı gerçekleştirenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.

'DEVAMI GELECEK' NOTUYLA...

Bir süredir 'Hayır' afişlerinin yırtıldığını anlatan Kaya, seçim ofislerine bırakılan notta "Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder. Devamı gelecek" yazdığını anlattı. Notta imza olarak ise Ecdadı Osmanlı Diriliş Hareketi yazıyor.

Saldırının sebebinin hayır oylarının artmasından kaynaklandığını anlatan Kaya şöyle dedi: "Evet çıkmayacağını onlar da gördü. Şu an çok güzel bir seçim süreci gidiyor. Hayır bloğu çok kuvvetli. Halk gerçekleri görüyor. Halkın yararına bir anayasa teklifi sunmadıkları ortada. Tek adamın kendisini kurtarması için bir teklif bu."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.