GÜNDEM Haber Girişi : 04 Temmuz 2024 16:14

Resmen İlan Edilmemiş Yeni Karavan Park Alanı: Buca

Resmen İlan Edilmemiş Yeni Karavan Park Alanı: Buca
Daha önce İnciraltı Kent Ormanı’ndan ve Karşıyaka’dan tahliye edilen karavanların yeni adresi Buca oldu. Oysa İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 2023 Temmuzunda 524 araçlık Karavan Park kurulması yönündeki karardaki 7 ayrı ilçe arasında Buca yok!

 

 

Özlem Yayın Grubu olarak, gerek Özlem Gazetesi gerekse Bizim Buca Gazetesi ile Buca’daki sorunları duyurmaya ve bu sorunlara halk yararına çözümler bulunması konusunda merkezi ve yerel tüm sorumluluk sahiplerini görevlerini hatırlatmaya devam ediyoruz.

 

 

 

 

Bir zamanların üzüm kenti Buca, şimdi ise salkım salkım büyüyen ve dur denilmeyen dertleriyle uğraşıyor.

 

 

 

 

Bucalı, kendisine günlük yaşantısındaki temel sorunlarında çözüm olması gereken mercilerin; yeni sorunların eklenmesindeki aymazlığının faturasını maalesef ödemeye devam ediyor.  

 

 

 

İzmir’de kentin Balık Hali’nden Sebze ve Meyve Hali’ne İl Jandarma Komutanlığı’ndan Cezaevlerine, Hipodromuna önemli oranda yükünü kaldıran Buca ilçesine bir yük de karavan park boyutuyla eklendi.

 

 

 

 

Daha önce İnciraltı Kent Ormanı’ndan ardında da Karşıyaka’dan tahliye yoluyla gönderilen karavanların yeni adresi Buca oldu.

 

 

 

 

ŞİKAYET ETMEYEN VE

KENT YÜKÜNÜ KALDIRAN İLÇE

 

 

 

 

 

Buca, çok farklı alanlarda kentin yükünü kaldıran ve bu işlevini yerine getirirken ‘şikayet etmeyen’ ilçe olarak, sırtına yeni yüklenen yüklerle yoluna devam ediyor.

 

 

 

 

 

İzmir hatta Ege Bölgesi’ndeki bazı illerin de ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemli adres olan hal tesisleri, cezaevleri, jandarma komutanlığı, hipodrom gibi kamu hizmeti alanlarıyla çevrelenen Buca, bir dönem genelevin taşınması için yeni adres olarak tartıştırılmış; ancak tepkiler üzerine bu tartışma gündemden düşmüştü.

 

 

 

 

 

Buca’nın yeni yükü ise karavan park alanları…  Buca Cezaevi alanının yıkılması ardından hem boş cezaevi alanı hem de Vergi Dairesi pazaryerine bitişik otopark alanında, Karşıyaka’daki karavanların tahliyesi sonrasında park halindeki karavan araçlarının sayısında gözle görülür bir artış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Bu araçların İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi Meclis kararlarında bir tahsis kararı ya da UKOME tarafından “karavan park alanı olarak kullanılabilir” kararı olmaksızın ne şekilde ve hangi dayanakla bu alanda bulunduğu bilinmiyor.

 

 

 

 

Buca’da yaşanan “karavan park” gerçeği, kimi yurttaşlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi Seçimi’nde AK Partili Büyükşehir Adayı Hamza Dağ’ı tercih eden ve Eski Buca Cezaevi alanın çevresinin yeşil alan olmasını bekleyen ‘Buca’ya “üstü örtülü bir ceza mı” diye düşündürtüyor.

 

 

 

 

 

Yoksa CHP’li Buca Belediyesi’nin bürokratlarınca Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve Buca Belediye Meclisi’ni yok sayarak özel davetle ya da gizli bir tahsisle mi karavan sahiplerine park alanı yaratıldığı ise bilinmiyor. Bu da ayrı bir merak konusu.  

 

 

 

 

 

 

ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİ

IŞIKLANDIRMA VE TUVALET BÜYÜK SORUN

 

 

 

 

 

Kentin ana arterlerinden Menderes Caddesi’ne trafik yoğunluğunu önemli oranda azaltacak Adnan Kahveci Caddesi’nin geçtiği Buca Cezaevi yolu 2023 yılı başında kısmen, Şubat 2023’te asfalt, refüj ve kaldırım düzenlemesi ardından kesintisiz olarak trafiğe açıldı.

 

 

 

 

 

 

Seçim AKP ve CHP arasında ‘Biz açtık’ söylemlerinin yarışma haline geldiği yol güzergahında, bazı işlemlerin aceleye getirilmesi elektrik altyapı işlerinin ve refüj sulama altyapısının imalatını da ötelemişti.

 

 

 

Refüj yeniden kazılarak damla sulama sistemi sonradan eklenmişti. Ayrıca trafiğe açılan yol üzerindeki Şirinyer Vergi Dairesi Pazaryeri de Pazar Alanı olarak tahsis edilen ve karavanların hemen altındaki bölüme taşındı. Pazaryerinin elektrik ışıklandırmadan tuvalete, peynir ve balık suyu artıklarının pis su bağlantısından Pazar alanını üstü kapalı korunaklı hale getirecek çatıya, hala çözülmemiş sorunları bulunuyor.

 

 

 

 

Erhan Kılıç’ın başkanlığı döneminde, Buca Belediyesi’nin ekonomik sorunları nedeniyle Pazaryeri alanında gecikmeli de olsa tuvaletler yapılmasına rağmen altyapı bağlantısındaki eksiklikler nedeniyle bu tuvaletlerin genellikle kullanılamadığı, hatta kapısının kilitli tutulduğu ve Pazarcı esnafının buna tepki gösterdiği biliniyor.

 

 

 

Öte yandan Adnan Kahveci Caddesi’nde Pazaryeri’nin hemen yanındaki yaya geçidi çizgilerinin bulunduğu yönde, daha önce seçim afişi asılan panonun ayakları bulunuyor.

 

 

 

 

Bucalılar karşıya geçmek istediğinde bu panonun ayakları ve yaya geçidine uygun düzenlenmeyen refüj alanıyla karşılaşıyor. Bu panoda da Buca Belediyesi'nin "Ben Buca" görseli yer alan bilboardu bulunuyor.

 

 

 

 

 

EN ÇOK KAZA OLAN NOKTA

353 SOKAK GİRİŞİ

 

 

 

 

 

Ayrıca Menderes Mahallesi’nin Adnan Kahveci Caddesi’nden Kız Kulesi’ne çıkan yol güzergahının 353 Sokak girişinde; kasis, trafik işareti veya trafik ışığı eksiği olmasından kaynaklı ilçe trafik kaza istatistiklerinde ‘en fazla kaza olan nokta’ olarak öne çıktığı da bir gerçek olarak duruyor. Karavanların park ettiği alana çok yakın bu alan, hem karanlık olmasıyla hem de taşıtlardan kaynaklı şişmeyle bir huni gibi daralma ihtimalini de taşıyor. Bu da kazaların artmasına neden olabilecek riskler içeriyor.

 

 

 

Tüm bu sorunlar, bu alana müdahaleyi zorunlu kılıyor.