EKONOMİ Haber Girişi : 22 Kasım 2016 12:33

Saatlik ev kiralayanlar dikkat! Kayıt ediliyorsunuz!

Saatlik ev kiralayanlar dikkat! Kayıt ediliyorsunuz!
Son dönemde sayıları her geçen gün artan günübirlik ev kiralama sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Artık o evleri kiralayanlar kayıt altına alınacak

BÜNYAMİN DOBRUCALI /      

Günübirlik ev kiralama sektörü artık yeni bir sayfa açmak zorunda. Son yayınlanan KHK, günübirlik hatta saatlik ev kiralama dahil her türlü resmi ve özel konaklamayı kayıt altına alınması için gerekli düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Özellikle fuhuş sektörüyle terör örgütlerinin kullandığına yönelik eleştirilere hedef olan günübirlik kiralama sektörü bundan böyle bütün konuklarını kayıt altına almak zorunda. Güvenlik güçlerinin bilgisayar terminallerine bağlanacak sistemin iki ay içinde kurulması gerekiyor. KHK'da alınan karara gore bu kurala uymayan tesis sahiplerine 10 bin lira cezai işlem uygulanacak.

İşte KHK'da konuyla ilgili o madde.

 

 

MADDE 4 ? 1774 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"Bu Kanunun 2 nci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorundadırlar.

İkinci fıkrada belirtilen genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara onbin Türk Lirası, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara beşbin Türk Lirası idari para cezası, mülki idare amirlerince verilir. Bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edilir. Bu maddeye göre verilen idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir.

Bu Kanunun 2 nci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, ikinci fıkrada belirtilen genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmak için gerekli işlemleri bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde tamamlar.

Bu maddenin uygulanması ile görevi gereği bu verileri kullanan kamu personelinin denetimine ilişkin usul ve esaslar İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.