YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 11:47

Sakin şehirler Seferihisar'da buluştu

Sakin şehirler Seferihisar'da buluştu
Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağının Türkiye ve Kıbrıslı üyeleri Seferihisar'da genel kurul toplantısında buluştu. Sakin Şehirler, yapacakları ortak çalışmalara dair bir de taahhütname imzaladı.

Merkezi İtalya'da bulunan "yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı" Cittaslow'un (Sakin Şehir) Türkiye temsilcileri Seferihisar, Yenipazar, Akyaka, Perşembe, Taraklı, Gökçeada, Vize, Yalvaç, Şavşat, Halfeti, Uzundere, Kuzey Kıbrıs'tan Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik Belediyeleri 21-22 Mayıs tarihlerindeki Genel Kurul toplantısında Seferihisar'da bir araya geldi.

Sığacık Atlantis Otel'de gerçekleşen genel kurulun ev sahipliğini Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik yaptı. Toplantıya Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkahraman, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Belediye BaşkanıCemil Sarıçizmeli, Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Eser ve belediye Cittaslow koordinatörleriyle birlikte, Bilim Kurulu'nu oluşturan akademisyenlerden Prof.Dr. Murat Barkan, Av. Öğretim Üyesiİlker Ünsever ve Prof.Dr Tayfun Özkaya katıldı.

 Akademisyenler, Cittaslow felsefesi ve kriterlerin uygulamalarıyla ilgili özellikle, hukuk, iletişim ve tarım alanlarında birer sunum yaptılar. Düzenledikleri genel kurulla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Türkiye'den 11, Kuzey Kıbrıs'tan 3 üyeye ulaştık. Birlikte en çok üyesi olan dördüncü ülke durumundayız. Genel kurulumuzda, yerel üreticiyi desteklemek, ülke genelinde oluşturacağımız algı için kullanacağımız ortak dili belirlemek ve genel olarak kriterler doğrultusunda ortak projeler yapmak üzerine mutabakat arayışında bulunduk. Sakin şehirler ağının insanların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda doğru bir yol haritası koyduğunu, ilke ve felsefesinin yayılarak güçleneceğini biliyoruz, bu nedenle adımlarımızı daha sağlam atarak, geleceği planlamaya gayret ediyoruz. "dedi.

Toplantının ardından Seferihisar Belediyesi'nin jeotermal enerjiyle meyve kuruttuğu Doğanbey'deki seralar ve Sığacık KaleiçiPazarı ziyaretleri gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Sakin Şehirlerinin Belediye Başkanları, toplantının sonunda, kentlerini, tarihi ve doğal zenginliklerini korumaya, geleneksel değerlerini geleceğe aktarmaya yönelik bir taahhütname imzaladı.

 BAŞKANLARIN İMZALADIĞI CİTTASLOW (SAKİN ŞEHİR) TAAHHÜTNAMESİ

Biz aşağıda imzası bulunanlar,

 Temsil ettiğimiz kentimizin Cittaslow (Sakin Şehir) felsefesi doğrultusunda kadim olanı, bizi biz yapan, geçmişten bu yana taşıdığımız yerel, geleneksel değerlerimizi koruyup geleceğe taşımak üzere çalışacağımızı,

 Kent insanımızın mutluluğunu, çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bir ortamda gelişimini sağlayacak uygulamaları kentimizde yaygınlaştıracağımızı,

 Kentimizin tarihi, sosyal ve doğal yapısını koruyacağımızı,

 Kentimizde dünyayı, çevreyi korumaya yönelik önlemleri etkinlikle uygulayacağımızı,

 Cittaslow(Sakin Şehir) unvanının fiziki ve mali gereklerini yerine getireceğimizi

Kabul ve taahhüt ederiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.