KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 04 Eylül 2018 16:08

SANATTA GÖRÜNÜRLÜK FESTİVALİ-İZMİR SEFERİHİSAR’DA

SANATTA GÖRÜNÜRLÜK FESTİVALİ-İZMİR SEFERİHİSAR’DA
Sanatta Görünürlük Festivali-İzmir (SGF-İzmir) 9-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Seferihisar’da düzenlenecek.

SANATTA GÖRÜNÜRLÜK FESTİVALİ-İZMİR SEFERİHİSAR’DA

Sanatta Görünürlük Festivali-İzmir (SGF-İzmir) 9-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Seferihisar’da düzenlenecek. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen SGF-İzmir’in teması ‘bak-IŞ’ olarak belirlendi. Çağdaş performansın disiplinlerarası potansiyeline vurgu yapan festival, sanatta farklı disiplinlerin performans ile ortak yaratım süreçlerine dikkat çekecek.

SGF–İzmir, Açık Stüdyo tarafından bu yıl Lokall İzmir Kent Rehberi iletişim sponsorluğuyla, CivilSociety Exchange, Spaces of Culture, Seferihisar Belediyesi desteğiyle ve Teos Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle düzenleniyor. Festival ekibi Şafak Ersözlü, Bahar Nihal Ersözlü, Özgür Aydek, Sarp Keskiner, Serenay Oğuz ve Filiz İzem Yaşın’dan oluşuyor.

Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir (SGF-İzmir) bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 'bak-IŞ' temasına odaklanarak çağdaş performansın disiplinlerarası potansiyeline vurgu yapan festival, sanatta farklı disiplinlerin performans ile ortak yaratım süreçlerine dikkat çekiyor. SGF-İzmir, 9 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde İzmir’in Seferihisar ilçesinde ücretsiz etkinliklerle seyirci ile buluşacak.

SGF-İzmir bu yıl koreograf, dans sanatçısı ve akademisyen Tuğçe Tuna’nın 2014 yılından bu yana sürdürdüğü proje Türkiye’de Çağdaş Dans konuşması ile 9 Eylül tarihinde Seferihisar ilçesi, Sığacık mahallesindeki Teos Yazarlar Evi Uygulama ve AraştırmaMerkezi’nde açılıyor. Türkiyeli çağdaş dans ve güncel gösteri sanatları alanına genel bir bakışla, öncü koreograf, eğitmen, kurum ve organizasyonları paylaşacak olan Prof. Tuğçe Tuna, çağdaş dans alanında yeni odak olarak İzmir’e de vurgu yapacak. Konuşmanın ardından İzmir’de yaşayan ve çalışan dans sanatçısı Serenay Oğuz’un Boşlukları Doldur isimli performansı gerçekleşecek. Performansın bitiminde sanatçı ile kısa bir söyleşi yapılacak.

21 Eylül’de Teos Marina’da İstanbul merkezli, çağdaş dans ve performans alanında çalışan sanatçılar MihranTomasyan’dan(Çıplak Ayaklar Kumpanyası) Sen BalıkDeğilsin ki, İlyas Odman’danOneforthe Road adlı solo performanslar izleyiciyle buluşacak.

ULUSLARARASI KATILIM

Üçüncü yılında CivilSociety Exchange kapsamında Bulgaristan’dan SofiaUnderground International Performance Art Festival ile partner olan SGF-İzmir, bu yıl 'bak-IŞ' teması doğrultusunda Teos Kültür Sanat Derneği ve Seferihisar Belediyesiişbirliğiyle özel bir etkinlik tasarladı. Bulgaristan’dan (Sofia) gelen konuk sanatçılar IvoIvanov(müzik) ve ValkoChobanov(video); İstanbul’dan gelen konuk koreograf, dans sanatçısı ve eğitmen Gizem Aksu ile İzmir’de yaşayıp çalışan müzisyen Sarp Keskinermisafir sanatçı programıkapsamında buluşup on günlük bir yaratıcı sürece girecek. 10Eylül’de başlayan yaratıcısüreç 21 Eylül’deki performans ile son bulacak. Disiplinlerarası ve belki de disiplinlerötesiyaratım doğrultusunda gelişecek performatif bir çalışmanın yapım aşamasındaki ilk gösterimini Teos Marina’da (Sığacık, Seferihisar) seyirci ile paylaşacaklar. Gece IvoIvanov’un DJ performansıyla devam edecek.

DESTEKLEYENLER

Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir, Şafak ve Nihal Ersözlü’nün kurduğu Açık Stüdyo tarafından bu yıl Lokall İzmirKent Rehberi iletişim sponsorluğuyla, CivilSocietyExchange, Spaces of Culture, Seferihisar Belediyesi desteğiyle ve Teos Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle düzenleniyor. Festivalin önümüzdeki yıllarda Balkan ülkelerinden kültür inisiyatifleri ile geliştirilecekişbirlikleri doğrultusunda disiplinler ve kültürlerarası işbirliği ve değişim misyonunun güçlendirilmesi hedefleniyor. Festival ekibi Şafak Ersözlü, Bahar Nihal Ersözlü, ÖzgürAydek, Sarp Keskiner, Serenay Oğuz ve Filiz İzem Yaşın’dan oluşuyor.

Etkinlik Programı

9 Eylül - Teos Yazarlar Evi Uygulama ve Araştırma Merkezi

18.30 Tuğçe Tuna / Türkiye’de Çağdaş Dans (konuşma, 90’)

20.30 Serenay Oğuz / Boşlukları Doldur (performans, 30’)

21 Eylül – Teos Marina

20.00 MihranTomasyan (Çıplak Ayaklar Kumpanyası) / Sen Balık Değilsin ki (performans,

45’)

21.00 İlyas Odman / Oneforthe Road (performans, 45’)

22.00 Gizem Aksu, Sarp Keskiner, IvoIvanov, ValkoChobanov / bak-IŞ (misafir sanatçı,

yapım aşaması performansı, 30’)

23.00 IvoIvanov / DJ Set (performans, 60’)

*Etkinliklere katılım için İzmir şehir merkezinden ulaşım sağlanacaktır.

İletişim

www.acikstudyo.com

[email protected]

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.