EKONOMİ Haber Girişi : 15 Şubat 2018 09:48

“Sanayi 4.0 ile akıllı üretim,

 “Sanayi 4.0 ile akıllı üretim,
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, dünyada iş yapış şekillerinin değiştiğini belirtti.

Geleceğin anahtarı: Dönüşüm

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, dünyada iş yapış şekillerinin değiştiğini belirterek, “Sanayi 4.0 ile akıllı üretim, akıllı fabrikalar, kıt kaynakların tükenecek olması ile yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma ve kullanım kaynaklı azalan tarım alanları ile organik tarım, yaşlanan nüfus, azalan doğurganlık ile sağlık sektörü, yerelde kalkınma ile yeni nesil organize sanayi bölgeleri ve akıllı şehirlere doğru bir dönüşüm var. Geleceğin anahtarı, dönüşüm’de. Dönüşümün dışında kalmamamız için bizim, hızla iş yapış şeklimizi değiştirmemiz gerekiyor” dedi. Bornova Rotary Kulübü Derneği üyeleri ile Kordon Otel’de biraraya gelen Yorgancılar, Dünyanın en geniş ulaşım şebekesi UBER’in taksisinin, dünyanın en büyük e- ticaret sitesi alibaba.com’un deposu olmadığını belirterek “Dünya’nın en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook’un içeriği, Dünya’nın en büyük konaklama sağlayıcıları arasındaki booking.com’un ise oteli yok. Ancak milyarlarca dolarlık değere ulaşıyorlar. Geleneksel iş yapma modelleri hızla değişiyor. Dönüşümün itici gücünü ise yapay zeka oluşturuyor. Yapay zekanın 2030’a kadar ekonomilere sağlayacağı katkı 10.7 trilyon doları bulacak. Dünyanın gittiği bu sistemin içinde yer almamız gerekiyor” diye konuştu. Ülkemizin dönüşümü yakalamasının önemli unsurunun ise eğitim olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “Eğitim 4.0’ı hayata geçirmeliyiz. Eğitim 4.0’ın temel unsurlarını ile ileri teknolojiye dayalı nitelikli eğitim, yaratıcı bir nesil ve mesleki eğitim oluşturmalı” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.