EKONOMİ Haber Girişi : 03 Mayıs 2018 14:24

Sanayi 4.0tüm açılardan ele alınacak

Sanayi 4.0tüm açılardan ele alınacak
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 9 Mayıs 2018 tarihinde Sanayi 4.0 konusunun tüm yönleri ile ele alınacağı Sanayi 4.0 Sempozyumu’na ilişkin düzenlenen basın toplantısında, basın mensupları ile bir araya gelerek,

İAOSB, Sanayi 4.0’ı tüm yönleri ile ele almaya hazırlanıyor

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 9 Mayıs 2018 tarihinde Sanayi 4.0 konusunun tüm yönleri ile ele alınacağı Sanayi 4.0 Sempozyumu’na ilişkin düzenlenen basın toplantısında, basın mensupları ile bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.

 İAOSB Yönetim Kurulu olarak halen ikinci ve üçüncü Sanayi Devrimi dönemlerini yaşayan sektörleri ile Türk sanayinin, Sanayi 4.0 konusunda bilinçlendirilmesi ve bu süreç ile birlikte yaşanacak ekonomik, sosyal, kültürel değişimler hakkında farkındalık yaratmak hedefinde olduklarını vurgulayan Uğurtaş, bunun sonucunda Sanayi 4.0 konusunda Türkiye’nin en önemli çalışmalarından birine imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Uğurtaş, gerçekleştirilecek olan Sanayi 4.0 Sempozyumu’nda, uluslararası platformda söz sahibi konuklar ile  Sanayi 4.0 kavramının insan, toplum ve teknoloji düzlemleri başta olmak üzere tüm açılardan ele alınacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artan otomasyon ile birlikte; işgücünde kayıp, maliyetlerde de artış olacağı kaçınılmaz... Eğitimli iş gücümüz bizi sanayi 4.0’a taşıyabilecek durumda mı? Bunun yanı sıra söz konusu değişimi fabrikalarda uygulayabilmek için çok ciddi bir sermaye yapısına sahip olmak lazım, ki bu yatırımlarda kredi olanaklarımızın ne kadar olduğunu değerlendirmemiz gerekir. Türkiye yüksek teknolojiyi yüzde 2 oranında kullanan bir ülke. Şu durumda Sanayi 3.0’ı atlayıp, sanayi 4.0’a nasıl gelecek? Sanayi 4.0’ın modası olmaz. Tüm bu soruların cevabının bulunması gerekiyor. Bu bağlamda, Sanayi 4.0 kavramının her açıdan ele alındığı başarılı bir Sempozyum düzenleyeceğimizi düşünüyoruz. Sempozyuma ilişkin katılım bildirimleri tahminlerimizin oldukça üstünde.”

Sempozyumun davetlileri hakkında da bilgi veren Uğurtaş, İrlanda’yı sıkıntılı dönemlerinden başarılı günlere taşıyan, dönemin (1994-1997) Başbakanı John Bruton’un ana konuşmacı olarak katılacağı Sempozyumda, Sanayi 4.0’ın öncülerinden olan Bosch Türkiye loT Endüstri 4.0 Direktörü Mustafa Ayhan ve kavramın toplumsal sıkıntılara neden olabileceğini vurgulayan Bilkent Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan’ın 45’er dakikalık konferanslarla görüşlerini aktaracaklarını iletti.

Öğleden sonra ise Gazeteci, TV Program Yapımcısı ve Sunucusu Deniz Bayramoğlu moderatörlüğünde düzenlenecek olan panelde; EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TEPAV İcra Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, Yazar, TV Ekonomi Danışmanı ve Yorumcusu Dr. Mahfi Eğilmez ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sencer Yeralan’ın görüşlerini aktaracağını bildiren Uğurtaş, EBSO Geçmiş Dönem Meclis, İAOSB Müteşebbis Heyet ve İAOSB Geçmiş Dönem İdare Komitesi Başkanı Kemal Çolakoğlu’nun kapanış konuşması ile sempozyumun son bulacağını sözlerine ekledi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.