YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 27 Haziran 2018 11:05

Şarkılar Bornova’nın güzelliklerini anlatıyor

Şarkılar Bornova’nın güzelliklerini anlatıyor
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen Bornova’nın Şarkıları” yarışmasının ikincisi başladı. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen yarışma bu sene pop, rock ve pop-rock türlerinde gerçekleşecek.
Şarkılar Bornova’nın güzelliklerini anlatıyor

Bornova Belediyesi’nce düzenlenen Bornova’nın Şarkıları” yarışmasının ikincisi başladı. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen yarışma bu sene pop, rock ve pop-rock türlerinde gerçekleşecek. Bornova’yı tanıtan, Bornovalı olma ruhunu pekiştiren ve Bornova’nın dokusunu müzikle anlatmayı amaçlayan yarışmanın son başvuru tarihi 18 Ocak 2019.

Bornova Belediyesi’nin kent bilincini geliştirmek ve Bornova’yı anlatan ölümsüz eserler ortaya çıkarmak amacıyla ilkini geçen yıl düzenlediği “Bornova’nın Şarkıları” yarışmasının ikincisi başladı. 18 Ocak 2019 saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek olan yarışmaya besteciler pop, rock ve pop-rock türlerinde eserlerle katılabilecek. Yarışmacıların en fazla 2 eser ile katılabileceği yarışmaya gönderilen şarkıların, seslendirilmemiş, ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması gerekiyor.

 Her yaştan besteci katılabiliyor

Her yaştan besteci, söz yazarı ve aranjörün katılabileceği Bornova’nın Şarkıları yarışmasında birinci olan esere 8 bin Türk Lirası, ikinciye 5 bin, üçüncüye de 3 bin Türk Lirası ödül verilecek. Jüri Özel Ödülü de bin Türk Lirası olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyen besteciler eserlerini Fevzi Çakmak Caddesi No:32’de bulunan Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı’na teslim edebilecek. Katılımcılar, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi için www.bornova.bel.tr internet adresini ziyaret edebilirler.

Müziğin büyüsü

Bornova’nın Şarkıları Yarışması’nı düzenlemekteki temel amaçlarından birinin de ‘Bornovalı olma’ ruhunu pekiştirmek olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova tarihi, kültürü ve sosyal yapısıyla pek çok zenginliğin bir arada bulunduğu bir kent. Biz bu değerleri tanıtmak ve ölümsüzleştirmek istiyoruz. ‘Bornovalı Olma’ ruhunu pekiştirmek için müziğin büyüsünden faydalanacağız. Bu kapsamda düzenlediğimiz şarkı yarışmasına tüm bestecileri davet ediyor ve katılacak herkese başarılar diliyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.