GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2017 12:06

SDD İzmir Şubesi'nden ses getirecek panel

SDD İzmir Şubesi'nden ses getirecek panel
Anayasa referandumu öncesi çalışma temposunu arttıran STK'lar arasında Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi de var. Başkan Cengiz Onur İzmir'de ses getirecek panelle ilgili son hazırlıkların tamamlandığı söyledi

Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur gündemdeki çalışmalarını Zafer Kaplansoy ve Bünyamin Dobrucalı'ya değerlendirdi. Türkiye'nin gündemi gibi kendi gündemlerinin de referendum yüzünden değiştiğini vurgulayan Onur şunları söyledi..

 

BU PANEL SES GETİRECEK

Referandum çalışmaları öncesi 'Demokrasi ve Din' konulu bir panel çalışmamızla, CHP'li belediyelerin sosyal örgütlenmesi başlıklı bir çalışmamızın son hazırlıklarını tamamlamıştık. Ancak Anayasa değişikliği gündemimizi değiştirdi. Referanduma yönelik çalışmalarımıza hemen başladık. Bu konuda SDD olarak 18 Mart'ta bir panel düzenliyoruz. Bu panele son KHK'yla üniversitesinden uzaklaştırılan Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu katılacak. İbrahim Hoca'nın 'Önce Demokrasi Girişimi' diye çok önce başlattıkları bir hareket vardı. Marmara Üniversitesi Anayasa Bölümü Başkanıyken KHK'yl nedensiz bir şekilde atıldı. Kaboğlu'nun dışında 'Demokratik Anayasa Platformu'nun kurucusu Avukat Ece Güner Toprak da panelimizin konuşmacıları arasında yer alacak. Sorbonne Üniversitesini üçüncülükle bitirmiş ABD ve İngiltere'de yüksek lisansını tamamlamış, çok dolu bir hukukçu. Bir de CHP'nin sözcüsü Selin Sayek Böke konuşmacı olarak yer alacak. Paneli Sosyal Demokrasş Derneği olarak biz düzenliyoruz İzmir Barosu ve DİSK de partnerimiz olarak etkinlikte yer alıyor. Neden böyle yaptım? Çünkü artık sağ, sol, ulusalcı kim olursa olsun solun bütün renklerini anayasa referandumu öncesi birlikte olmasını istedim. Katalizör görevi üstlenip Baro ve DİSK arasındaki ideolojik görüş farklılıklarını referendum için ortadan kaldırmayı hedefledik. 'İzmir Anayasayı konuşuyor. Yeni Sistem mi? Yeni Rejim mi?' başlıklı etkinliğimiz 18 Martta saat 15.00'te Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi' nde gerçekleştirilecek.

 

BÖYLE BİR SİSTEM DÜNYADA YOK

Ülkenin geleceği söz konusu. Padişahlık, sultanlık devrinin başlaması söz konusu vurgusu yapan SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur ''Bütün kurumlar tek kişinin yönetimine verilecek. Atatürk'e verilmeyen yetkiler tek bir kişiye verilmiş olacak. Ben demokratik, laik, çağdaş, özgürlükçü bir hukuk devletinden yanayım. KHK'ları görüyotsunuz. Onun sürekli kılınacağı bir sistem kurulmuş olacak. Bu uluslararası sistem de bizi yalnızlaştıracak. Ekonomik olarak da darboğaza sokacak. Ülkenin bilimde, sanatta, kültürde ileri gitmesine engel olacak bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemde ileri gidebilmiş ülke yok. Dünyada böyle bir sistem yok zaten. Bir kişiye özgü sistem yaratmak istiyorlar' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.