GÜNDEM Haber Girişi : 12 Nisan 2017 15:57

SDD Şanlıurfa'da 'Hayır'ı anlattı

SDD Şanlıurfa'da 'Hayır'ı anlattı
Sosyal Demokrasi Derneği 16 Nisan referandumu öncesi Şanlıurfa için düğmeye bastı. SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur panele ilginin yoğun olduğunu söyledi

16 Nisan Referandumu öncesi STK'ların çabaları da yoğunlaştı. Kampanya süresince sahada ses getiren eylemlere imza atan Sosyal Demokrasi Derneği, 'Evet' oylarının yoğun olduğunun gözlendiği Şanlıurfa'da İbrahim Kaboğlu, Arzu Çerkezoğlu ve Cengiz Onur'un katıldığı bir panel düzenledi. Panelle ilgili izlenimlerini paylaşan SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur ''yaptığımız araştırmada o bölgede en çok evet oyu çıkacak bölgelerin Şanlıurfa ve Erzurum olduğunu belirledik. 16 Nisan referandumu öncesi 'Hayır' oylarının önemini anlatabilmek için SDD olarak bu türden bir paneli Şanlıurfa'da gerçekleştirmeye karar verdik.

 

HEM YAZILI HEM DE SÖZLÜ SORU

Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve ben aynı paneled buluştuk. 200'ün üzerinde geniş bir katılım olduğunu gördük. Çok başarılı bir paneldi. Her zaman panel sonunda yazılı soru alırken bu kez hem yazılı hem de sözlü soru aldık. Bu panele ilgiyi daha da arttırdı. İnsanlarda adı konmamış bir korku var. Bunu çok rahat gözlemliyebiliyorsunuz. İnsanlar korkuyorlar. Kimisi aldıkları devlet yardımını kaybetmekten korkuyor, kimi işini kaybetmekten. İnsanlar derdini kısık sesle anlatabiliyor. Konuşmak istemiyorlar. Buna rağmen Kaboğlu, Çerkezoğlu ve ben Hayır oyunun ne kadar öenmli olduğunu hepsine anlatmaya çalıştık. Umarım bu çabamız sandığa olumlu yansır diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.