POLİTİKA Haber Girişi : 18 Ekim 2017 16:30

SEÇİM BİTTİ TARTIŞMA BİTMEDİ

SEÇİM BİTTİ TARTIŞMA BİTMEDİ
Delege seçimlerini geride bırakan CHP İzmir'de parti içi tartışmada ilk somut adım Buca örgüt tabanında yaşandı.

BUCA'DA TEPKİ İSTİFALARI

Delege seçimlerini geride bırakan CHP İzmir'de parti içi tartışmada ilk somut adım Buca örgüt tabanında yaşandı. Çıkardığı delege sayısı bakımından Buca ilçe kongresinde kilit rol oynayabilecek Yiğitler Mahallesi'nde yaşanan gerginlik istifa getirdi. DİSK Emeki-Sen Buca İlçe eski Başkanı Doğan Zengin önderliğindeki 75 kişi partiden istifa etti.
BELEDİYEYE BİAT EDENLERİ DOLDURDULAR
Hafta içine denk geldiği için istifa eden 75 kişinin tamamını toplayamadıklarını belirten Doğan Zengin 'parti ideolojisi değil çıkar ilişkisi geçerli il, ilçe ve belediye örgütlenmesine tanık olduk. Gerçek parti emekçilerine sahip çıkılmadığını, saygı duyulmadığını gördük. Bundan önceki delege seçimlerinde de işçi ve personel alımlarında ihtiyaç sahibi insanlar değil, kendilerine biat edecek seçimler de oy veren çevrelerindeki kişileri almışlardır. adeta emeklilerin istihdam edildiği yer haline gelmiştir' vurgusunda bulundu.

BAŞKAN KAYA: DOĞRU BULMUYORUM

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya Yiğitler Mahallesi delege seçimlerinde yaşananlara tepki olarak istifa eden partililere tepki gösterdi. Parti meselelerinin kamuoyu önünde tartışılmaması gerektiğini hatırlatan Kaya, 'Buca'da bir seçim geçirdik, tabii arkadaşlar iki oyla seçimi kaybettikleri için kendilerince nasıl kaybettiklerini irdelemeden partiyi suçluyorlar. CHP'de parti içi bir seçimdi bu. Kazananı olmayan, kaybedeni olmayan seçimdi bu. İki oy farkla Yiğitler Mahallesi seçimi sonuçlandığı için arkadaşlar biraz fevri davranıyorlar. Bazı şeylerin geliştiğini söylüyorlar. Biz gerekli incelemeyi yaptık. İl Başkanlığına başvurdular, Genel Merkez'e başvurdular, gerekli cevabı aldılar. CHP üyesi olmak çok önemli bir görev. Çıkıp da partiyi kamuoyu önünde rencide edici hareketlere girmek doğru değil. CHP kimliğine yakışmayan hareketler bunlar. Tabii bunla alakalı gerekli incelemeyi yapacağız. Keşke olmasaydı. Başkan Kaya 75 kişinin istifa ettiğine yönelik açıklamalara itibar edilmemesi çağrısında bulunarak, basın açıklamasına katılanlar kadar istifa var. Arkadaşlarla görüştüm. 3-5 kişilik bir grubun tepkisi var' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.