Seçmenle siyasetçinin gündemi ayrı

Seçmenle siyasetçinin gündemi ayrı

Dünya’yı ve ülkemizi etkileyen Covit 19 virüs salgını sonucu uzun süredir yaşanan siyasal ve ekonomik sıkıntıların en üst seviyeye çıkmasıyla büyük sıkıntı yaşayan yurttaşların gündemi ile siyasetçinin gündemi farklı.

İktidar ekonomik sıkıntıları gündeme getirmemek için suni gündem yaratırken muhalefet bu sunu gündemle oyalanıyor.

Bugün ülke gündeminin en önemli sorunu İşsizlik, yoksulluk, geçim derdi ve borçlar, siyasetin gündemi Seçim, Ayasofya cami olsun mu olmasın mı, daha baştan siyasetçi ile yurttaş sorun konusunda ayrışıyor. Siyasetçinin tuzu kuru vatandaşın karnı aç önce vatandaşın karnını doyurmak gerekir Kim vatandaşın sorunlarına çare olursa o kazanır.

İktidar mevcut durumunu korumak için ve elindeki imkanları kullanarak bir şekilde kendine kazanmak için bir yöntem buluyor.

Ama

Muhalefet yeni bir hikaye yazmalı bizim derdimiz vatandaşın derdi diyerek sokağa çıkarak vatandaşı dinleyecek, esnafı dinleyecek, iş dünyasını dinleyecek, en önemlisi seçimin sonuçlarını belirleyecek gençleri dinleyecek ve diyecek ki evet biz tüm kesimleri dinledik sorunları biliyoruz çare biziz işte reçetemiz bu sorunları iyileştireceğiz gelin birlikte başaralım diyecek.

Bugün muhalefetin en büyük sorunu Türkiye partisi olamamak. Ana muhalefet partisi CHP Trakya ve kıyılara sıkışmış Doğu Güneydoğu Karadeniz ve İç Anadolu nun büyük kesiminde yok aynı şekilde İYİ Parti’de bazı bölgelere değil illere sıkışmış birçok bölgede yok. HDP ise halen Türkiye partisi olmak için çaba göstermiyor kendi ekseni üzerinde mücadele veriyor.

Önce tüm muhalefet partileri Ülkenin tüm bölgelerinden oy alabilecek bir parti içi yapısal reform yapmalı ve seçmeni ikna edecek söylem geliştirmeli ancak o zaman başarılı olur.

Muhalefet iktidarın zaaflarından kaçan seçmeni kendisine geleceğini zannederek önümüzdeki seçimlerde başarılı olacağını söylüyor. Yapılan anketler Cumhur ittifakının oy kaybettiğini işaret ediyor ama giden oylar muhalefet yerine kararsızlara gidiyor. Daha şimdiden kendileri rehavete kapılmışlar kazanıyoruz naraları atıyorlar. Muhalefettin bu durumuna seçmen oy vermez. Yine aynı seneryolar yaşanır ve hüsran olur.

Seçmenin gözünde siyasal iletişim ve samimiyet çok önemlidir.

Siyasette en büyük tehlike rehavettir, bugün kazanıyoruz diyenler rehavete kapılırsa kaybederler. Belki siyasetçi kaybetse de kendi bir şey kaybetmez ama büyük umutlarla heyecanla değişim isteyen seçmen önce heyecanını sonra umutlarını kaybeder unutmayın.

SoruYorum

Vefa nın bir semt adı olmadığını birkez daha gördük. Narlıdere’de uzun yıllar gazetecilik yapan merhum Fevzi Yılmaz’ın anma etkinliğine gittik ve geçmiş dönem Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’u orada olmasından mutlu ve vefanın ne olduğunu gördük.

SoruYorum

Vatandaş geçim derdinde siyasi parti temsilcileri seçilme derdinde. CHP’de Covit 19 sonrası bir şey değişmemiş. Daha şimdiden özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde ben nasıl Kurultay’da Parti Meclisine seçilirim derdinde olanlar yollara düşmüş vatandaşı dinlemiyorlar, Parti üyelerini dinlemiyorlar ama Kurultay delegelerine kendilerini dinletme çabasındalar.