GÜNDEM Haber Girişi : 30 Eylül 2017 10:47

ŞEHİRLERİN GURUR GECESİ

ŞEHİRLERİN GURUR GECESİ
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlanan 'Şehir Ödülleri Türkiye 2017 Ödül Töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda ge

ŞEHİRLERİN GURUR GECESİ

 Şehir Ödülleri Türkiye 2017 Ödül Töreni'nde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, yerel yönetimlerin tanıtıma, markalaşmaya ve teknolojik gelişmelere önem vermesinin Türkiye'nin vizyon hedeflerine ulaşmasına katkı koyacağını söyledi.

 Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlanan 'Şehir Ödülleri Türkiye 2017 Ödül Töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin birçok ilindeki kamu ve özel kuruluşların; kentleriyle ilgili hazırladıkları projeleri sunduğu etkinlikte, jüri tarafından belirlenen 20 kategoride toplam 34 ödül dağıtıldı.

Düzenlenen törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, şehirlerin tanıtılarak kültürel varlıklarının ön plana çıkarılmasının, sürdürülebilir kalkınmanın temelini oluşturduğunu söyledi. Yaşayan Şehirler Platformu ile önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten Aslanertik, "İzmir'in sahip olduğu değerlerinin tanıtılması ve kentler arası diyaloğun arttırılması, bu projeye katılmamızın en önemli nedenidir. Kentsel kalkınma hedefiyle hareket eden şehirlerin kültürel ve doğal güzelliklerinin etkili şekilde pazarlanması, marka haline getirilerek tanıtılması, Türkiye'nin vizyon hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Dokuz Eylül olarak, Şehir Ödülleri Türkiye 2017'ye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da ülke değerlerine sahip çıkan projelere destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın da, "Şehirlerimizin sahip olduğu doğal, kültürel değerlerin paylaşılması ve tanıtılması temel hedefimizdir. Şehir Ödülleri Türkiye 2017 etkinliğinde bize destek veren Dokuz Eylül Üniversitesi yetkililerine ve katılımcılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Toplam 20 kategoride 34 ödülün dağıtıldığı gecede Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na vekaleten Muzaffer Tunçağ, Osmaniye Belediye Başkan Kadir Kara, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ile jüri tarafından ödüle layık görülen belediye başkanlarına ve temsilcilerine; kentlerinin geleceğini şekillendirecek projeleri hayata geçirdikleri için ödülleri verildi.

Törende ayrıca, ünlü yönetmen Yüksel Aksu, merhum sanatçı Barış Manço adına oğulları Batıkan ve Doğukan Manço ile 'Çok Gezenti' programı yapımcısı ve sunucusu Burak Akkul'a da ödül takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.