EĞITİM Haber Girişi : 02 Ekim 2018 13:14

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI UNUTULMADI

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI UNUTULMADI
Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın kurumsal web sitesi www.nevvarsalihisgoren.org.tradresinden, dört ayrı kategoride burs ön başvuruları kabul ediliyor. Başvuru için son gün 15 Ekim 2018 Pazartesi.

Her eğitim kademesinden ihtiyaçlı öğrenciler kayıt yaptırabiliyor.

 

NEVVAR - SALİH İŞGÖREN BURS

ÖN BAŞVURULARI BAŞLADI

Öğrencilerin burs ön başvuruları için internet üzerinden sistem kaydı alınıyor. Öğrencilerin, Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın www.nevvarsalihisgoren.org.tr web sitesinde, kendileri için uygun olan başvuru formlarını eksiksiz doldurmaları gerekiyor.

Gazi ve şehitlerin hamisi, binlerce öğrenciye burs desteği veren merhum hayırseverler Nevvar ve Salih İşgören’in isimleri, 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde de ihtiyaçlı öğrencilere vereceği burslarda yaşatılacak.

Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın kurumsal web sitesi www.nevvarsalihisgoren.org.tradresinden, dört ayrı kategoride burs ön başvuruları kabul ediliyor. Başvuru için son gün 15 Ekim 2018 Pazartesi. 

İzmir’de isimleri eğitim kampüslerinden okullara, huzurevlerinden dispanser ve hastanelere, inanç ve kültür mekanlarına çok sayıda eserde yaşayan hayırseverler Nevvar ve Salih İşgören’in iyilik mirası, 2018-2019 döneminde de eğitim bursu olarak büyüyerek çoğalacak. Eğitim, sağlık, sosyal hizmetler gibi alanlarda destekleri ve katkıları nedeniyle dualarla hatırlanan Nevvar - Salih İşgören’in adı, bu eğitim döneminde de dezavantajlı ve ihtiyaçlı öğrencilere sağlanacak burslarla geleceğe taşınmayı sürdürecek.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI UNUTULMADI

“İzmir’in Nevvar Annesi” ve “Salih Babası” olarak bilinen hayırsever çiftin adını taşıyan Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından, yarının sahibi öğrencilere, www.nevvarsalihisgoren.org.tr internet sitesindeki burs sekmesi içinde yer alan; “Üniversite/Yükseköğrenim”, “Hayırsever İşgörenlerin adını taşıyan Okullar”, “İlkokul-Ortaokul-Lise”, “Şehit ve Gazi Yakını Öğrenciler” form kategorilerinde, ön başvuru yapma hakkı tanınıyor.

28 Eylül’den bu yana açık olan burs ön başvuru bölümüne, sitedeki burs bölümü tıklanarak giriliyor. Öğrencilerden ya da onlar adıyla başvuran velilerden, ön başvuru formundaki soruların doğru, eksiksiz ve sonradan belgeleyebilecekleri şekilde yanıtlamaları isteniyor.

SADECE VAKIF WEB SİTESİNDEN

Önceki dönemde 7 bine yakın ön başvuru yapılan Nevvar - Salih İşgören Eğitim Bursları için, 2018-2019 dönemi başvurularında son tarih 15 Ekim 2018 Pazartesi … Bu tarihten sonra sistem kapatılacak ve ön başvuru sahipleri, vakıf internet sitesi ile vakıf sosyal medya hesaplarından birkaç hafta içerisinde duyurulacak sonuç sorgulama ekranı üzerinden T.C. Kimlik numarasıyla sorgu yaparak, kendi başvurularına olumlu-olumsuz yanıt bulabilecek. Sadece sistem üzerinden yanıt bulunacağı için, bu süre içerisinde vakıf kurumsal telefonu olan 0 232 422 55 10’dan hiçbir şekilde sonuç açıklama süreciyle ilgili bilgi almak mümkün olamayacak.

Sorgulama sonrasında ön başvuruda burs başvurusuna hak kazanan aday bursiyerler, beyan ve belge doğrulama süreci için, vakıfça talep edilen ve kendilerinin sorgulama ekranında görebileceği belgeleri eksiksiz olarak; vakfın bursa hak kazananlarla paylaşacağı adrese gönderecek. Ön başvuru aşamasını geçerek, aday bursiyer olmaya hak kazanan isimler dışında isimler tarafından gönderilen belgeler, burs değerlendirme sürecinde dikkate alınmayacak.

500’E YAKIN ÖĞRENCİ YARARLANDI

Bu dönem verilecek burs miktarı, burs coğrafi dağılımı ve tutarı, başvuruların mahiyeti göz önünde tutularak değerlendirilip Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.  Geçen yıl 500’e yakın öğrenci Nevvar - Salih İşgören Bursu hakkından yararlanmıştı. Bu hak kapsamında 6 ay boyunca karşılıksız olarak, Üniversite öğrencileri 250-TL, diğer eğitim kademelerindeki öğrenciler 150-TL burs ödemesi almıştı. Vakıf “geri ödeme” boyutunda, öğrencilerden “meslek sahibi olduklarında en az bir öğrenciyi okutmak” şartını bir “vicdani sözleşme” olarak talep ediyor.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.