YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 15 Haziran 2016 11:29

Şehit Yakını ve Gaziler Buca'da iftar sofrasında buluştu

Şehit Yakını ve Gaziler Buca'da iftar sofrasında buluştu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, şehit aileleri, gazi ve yakınlarıyla iftar sofrasında bir araya geldi.

Şehit aileleri ve gazilere seslenen Başkan Piriştina,    "Sizler bu ülke için en değerli varlıklarınızı verdiniz. Bu kentte halka hizmet eden herkesin size zaten hakkı helal. Umuyorum sizler de bizlere hakkınızı helal edersiniz" diyerek, helallik istedi. Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, uzun yıllardan sonra ilk kez Başkan Piriştina döneminde gazi ve şehit ailelerine iftar yemeği ikramında bulunduğunu söylerken, "Bu adım biz gazi ve şehit aileleri nezdinde hiçbir zaman unutulmayacaktır. Daima emrinizdeyiz" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Buca Belediyesi, şehit aileleri, gazi ve yakınlarını iftar sofrasında bir araya getirdi. Buca Belediyesi tarafından Gölet Tesisleri'nde düzenlenen iftara Buca'da yaşayan 300'e yakın şehit ailesi ve gazi yakını katıldı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ev sahipliğini yaptığı iftara Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık ve çok sayıda davetli katıldı.

Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasının ardından dualar edildi, oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından şehit yakınları ve gazilere seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, böyle güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getirirken, "Bugün burada huzur içinde iftar yapabiliyorsak o hiç korkmadan, gözünü bile kırpmadan bu ülke bu vatan için canlarını feda eden siz değerli ailelerimizin, kardeşleri, oğulları ve sizlerin sayesindedir. Sizler bu ülke için en değerli varlıklarınızı verdiniz. Bu kentte halka hizmet eden herkesin size zaten hakkı helal, umuyorum sizler de bizlere hakkınızı helal edersiniz" dedi.


Şehit yakını ve gaziler adına söz alan Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, Buca Belediyesi'nin şehit yakını ve gaziler için iftar yemeği düzenlemesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, "İzmir ilçeleri içerisinde ilk defa Buca Belediyesi gazi ve şehit ailelerine ikinci kez ramazan ayı içerisinde iftar yemeği ikramında bulundu. Bu adım biz gazi ve şehit aileleri nezdinde hiçbir zaman unutulmayacaktır. Daima sizlerin emrinizdeyiz. Sizlerle birlikte aynı havayı teneffüs etmekten bahtiyarız. Çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Buca Belediyesi tarafından şehitlerin çocuklarına hediye edilen oyuncaklar ise iftar yemeğindeki hüzünlü havayı bir nebze de olsa dağıttı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.