YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 05 Ocak 2017 15:00

Sema Başkan'dan yüz güldüren hamle

Sema Başkan'dan yüz güldüren hamle
Geçtiğimiz yıl başlattığı çat kapı ev ziyaretlerini yeni yılda da sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2017'nin ilk ev ziyaretini Huzur Mahallesi'nde oturan Münevver Demirli'ye yaptı.

 İzmir'de etkisini iyiden iyiye hissettiren soğuk havaya rağmen evlere konuk olmayı sürdüren Başkan Pekdaş'ın mahallelerine geldiğini duyan Gültepeli kadınlar deyim yerindeyse ev sahibi Demirli'nin evine akın etti. Dışarıdaki soğuk havaya rağmen içerdeki sohbet bir hayli sıcaktı. Ziyarette Pekdaş'a daha önceki ev gezmelerinde olduğu gibi yine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri eşlik etti.


MAHALLELİ SORDU BAŞKAN ANLATTI

Çayların içildiği, böreklerin yenildiği buluşmada Başkan Pekdaş, mahallelinin sorunlarını ilk ağızdan dinledi. Yaklaşık iki saat süren ziyarette söze ev sahibi Demirli ve komşularının yeni yılını kutlayarak başlayan Başkan Pekdaş, merak edilen konulara tek tek açıklık getirdi. Çalışmaların devam ettiği Gültepe'nin yeni imar planlarıyla ilgili bilgi de veren Başkan Pekdaş, İzmir'in merkezinden sadece 7 kilometre uzaklıkta olan Gültepe'nin yeni yapılacak planlarla yükselen bir değer olacağını söyledi. Bir dönem ilçe olan bölgeyi tekrar eski güzel günlerine kavuşturmalarının yakın olduğunu belirten Pekdaş, "Bölgenin ihtiyacı olan planları yapıyoruz. Yolu, yeşil alanı, sosyal donatı alanlarını bu planlara göre oluşturacağız. Bütün bunlar için de zaman lazım. Gültepe'nin yeni planlarla çehresi değişecek. Biraz daha sabır bekliyoruz. Başladık, devamı gelecek" diye konuştu. Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak yapacakları kapalı pazaryeri ve spor kompleksinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent trafiğini rahatlatacak tünel ve bağlantı yolu projesinin temelinin de 2017 yılında atılacağı müjdeledi.

OKULUMUZ İMAM HATİP OLMASIN

Ziyarette gündeme gelen bir diğer konu da Gültepe Ortaokulu'nun İmam Hatip'e dönüştürülmesi oldu. Okullarının İmam Hatip'e dönüştürülmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, bu değişim yüzden çocuklarını daha uzaktaki bir başka okula göndermek zorunda kaldıklarından dert yandı. Yaşadıkları mağduriyeti Başkan Pekdaş'a ileterek, destek isteyen aileler, "Biz eski okulumuzu geri istiyoruz. Gültepe Ortaokulu'nun İmam Hatip olmasını istemiyoruz. Bize yardımcı olun" diyerek okullarının yeniden eskisi gibi hizmet vermesini talep etti. Pekdaş, konuyu gerekli mercilere iletme sözü verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.