POLİTİKA Haber Girişi : 15 Şubat 2018 14:21

Şengül AK Parti İzmir’in yeni il başkanı

Şengül AK Parti İzmir’in yeni il başkanı
Kongre süreci devam eden AK Parti’de Genel Merkez İzmir belirsizliğine nokta koydu.

Şengül AK Parti İzmir’in yeni il başkanı

Kongre süreci devam eden AK Parti’de Genel Merkez İzmir belirsizliğine nokta koydu.
Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Milletvekilleri ile yaptığı zirveyle başlayan süreçte trafik Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Merkez’de düğmeye basmasıyla hızlanmıştı.
Uzun süren görüşmeler ve çalışmalar sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi ve İzmir’in Yeni İl Başkanı belli oldu. Parti Bülent Delican’ın istifasını alırken, AK Parti İzmir’in yeni il başkanı Aydın Şengül oldu.
Şengül İzmir Teşkilatı’nı 2019’daki kritik seçimlere götürecek isim olacak. 2007 yılında oturduğu başkanlık koltuğuna 11 yıl sonra bir kez daha oturan Şengül, 2011-2015 yılları arasında da İzmir Milletvekilliği yapmıştı.
AYDIN ŞENGÜL KİMDİR?
1968 yılında Trabzon Arsin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamlayan Aydın Şengül, 1988 yılında İzmir’e yerleşti. İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümü bitiren Aydın Şengül, 1994 yılından beri Özde Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taah. Tic. Lmt. Şirketinde iş hayatına devam ediyor. Şengül, İzmir’de ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde şehir planlama çalışmalarında bulundu.

Aydın Şengül, 2002 yılında atamayla AK Parti Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına başladı. Daha sonra Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aydın Şengül, 2006 yılında yapılan AK Parti İl Kongresiyle Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini tekrar üstlendi.

AK Parti İl Başkanı Ali Aşlık’ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından İl Başkan Vekilliği görevine gelen Aydın Şengül, 8 Haziran 2007 itibariyle AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun verdiği karar ve Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı’nın resmi yazısıyla AK Parti İl Başkanı oldu. Daha sonraki süreçte 2011 yılı seçimlerine kadar parti faaliyetlerinden kopmayan Şengül, 2011 Genel Seçimlerinde İzmir Milletvekili oldu. Vekillik görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Şengül yaklaşık 3 yıldır aktif siyaset içinde yer almıyordu. Genel merkezden gerçekleşen atamayla Şengül’ün il başkanlığındaki ikinci görevi başlamış oldu. Aydın Şengül, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Şengül evli ve 3 çocuk babasıdır. EGE KULİS

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.