GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ağustos 2016 11:26

Sındır, zabıtaların sorunlarını Meclis gündemine taşıyor

Sındır, zabıtaların sorunlarını Meclis gündemine taşıyor
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ege Belediye Zabıtalar Vakfı'nı ziyaret etti, zabıtların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Zabıtaların sorunları ve talepleri dosya halinde Genel Sekreter Sındır'a sunuldu. Sındır, "Zabıtalarımızın Meclis'te sesi olacağız, sorunlarını ve taleplerini Meclis'e taşıyacağız" dedi.

 

"ZABITA KURULUŞ KANUNU YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Zabıtaların zor koşularda görev yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, "Bugün buraya sesinize kulak vermeye, taleplerinizi ve sorunlarınızı dinlemeye geldik. Zor koşullarda zabıtalarımız kolluk gücü, güvenlik gücü gibi algılanır ama düzeni korumak vatandaşın sağlıklı, insanca, kaliteli bir yaşam ortamını sağlamak ve güvence altına almakla görevlidir. Ticaret ve üretimle ilgili iştigal edenlerin de işlerini en iyi şekilde yapabilmesini sağlamakla sorumludur. Halkla, esnaf arasında dengeyi kuran zabıtalarımızdır, fakat her zaman bu dengeyi sağlamaya çalışırken arada kalmıştır. Zabıtalarımız her zaman bir saldırı ile karşı karşıyadır, can güvenlikleri her an risk altındadır, ölümle sonuçlanabilecek saldırılara maruz kalmaktadır. Zabıtanın kendi, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen Zabıta Kuruluş Kanunu yeni gelişmeler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" dedi.

 

"MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ!"

Zabıtaların fedakarca görev yaptıklarını söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, "kent içi disiplini sağlamak, halk sağlığı ve huzurunu korumak adına gece gündüz fedakarca görev yapan zabıta memurlarına teşekkür ederim. Zabıtalarımızın 24 saat çalışma esasına dayanan hizmetlerinin temel ihtiyacı olan teçhizat, iletişim ve ulaşım araçları zamanın gerekliliklerine göre yeniden düzenlenmelidir. Bugün burada sorunlarınızı ve taleplerinizi dinledik, bunları Meclis gündemine taşıyacağız. Her türlü hava koşulunda görev yapsanız da, bazı durumlarda hedef olsanız da sizler toplumsal düzeni sağlamak için yasaların birer cesur savunucususunuz" dedi.

  


"ZABITALARIN EK GÖSTERGELERİ YÜKSELTİLMELİ"

Zabıta memurlarının yaşadığı sıkıntıları dile getirerek sözlerini sonlandıran Genel Sekreter Sındır, "Zabıtaların yaşadığı sıkıntıların başında görevinin karşılığında aldığı ücret gelmektedir.  Zabıtalarımızın 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bin 600 seviyesine yükseltilmeli. Zabıtalarımızla birlikte bu düzenleme güvenlik güçlerimiz, polislerimiz için de yapılmalı. Bu düzenleme sonucunda zabıta memurlarımızın emeklilik ve çalışma süreleri içerisinde kendilerini tatmin edecek bir ücrete kavuşmaları sağlanabilir.  Bugün birçok zabıta memurumuz emekliliği düşünse bile ek göstergelerin düşüklüğü nedeniyle emekli olmuyor. Zabıtalarımızın asla ve asla maddi bir sıkıntısı olmaması gerekir. Zabıtalarımızla ilgili idari düzenlemeler de yapılarak hak ettikleri memuriyet derecelerine inmeleri sağlanmalıdır" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.