GÜNDEM Haber Girişi : 19 Aralık 2016 13:13

Sındır'dan Milli Birlik çağrısı

Sındır'dan Milli Birlik çağrısı
CHP Genel Sekreteri Sındır, "Milli birlik ve beraberliği ortaya koymamız lazım'' uyarısında bulundu
"Terör normal yaşamdan toplumu uzaklaştırmak, yurttaşlarımızı evlerine hapsetmek, sindirmek istiyor. Buna izin vermemeliyiz. Ülkemizde bir terör sorunu var buna karşı siyasi irade, iktidarıyla muhalefetiyle soruna çözüm bulması gerekiyor."

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sındır, "Terörün kökünün kazınması ve çözümün TBMM çatısı altında aranması, millet iradesiyle bu soruna el atılması, çözün bulunması gerekiyor" dedi.

 "KARANLIK GÜÇLERE KARŞI BİRLİK OLACAĞIZ!"
Sözlerine Kayseri'deki hain saldırıda şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan Sındır, "Bugün bir kere daha yüreğimiz yandı. Anadolu'nun birçok yerine ateş düştü. Terör alçak yüzünü bir kere daha gösterdi. Vatani görevlerini yapan, terhislerine sayılı günler kalan askerlerimiz çarşı iznine çıktıkları bir günde kalleşçe katledildi. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize şifa, milletimize de baş sağılığı diliyorum. Terörün amacı, kaos yaratmak, insanları birbirine karşı kutuplaştırmak ve korku iklimi yaratmaktır. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz. Teröre alışmayacağız ve amaçlarına teslim olmayacağız. Milletimizin feraseti ve dirayeti ile bu karanlık güçlere birlik içinde karşı duracağız" dedi.

 "TBMM ÇATISI ALTINDA MİLLET İRADESİYLE SORUNLAR ÇÖZÜLÜR"
Terörün bugün insanları evlerine kapatmak istediğini söyleyen Sındır, "Terör normal yaşamdan toplumu uzaklaştırmak, yurttaşlarımızı evlerine hapsetmek, sindirmek istiyor. Buna izin vermemeliyiz. Ülkemizde bir terör sorunu var buna karşı siyasi irade, iktidarıyla muhalefetiyle soruna çözüm bulması gerekiyor. Terörü ve terör örgütlerini yalnızlaştırılması ve TBMM çatısı altında millet iradesiyle bu soruna el atılması çözün getirilmesi gerekiyor. Fakat iktidar şu anda çözümsüzlük ve çaresizlik içerisindedir. Sormak isterim, bu ülkeyi kim yönetiyor? Başbakan ve bakanlar kurulu kendi iradeleriyle kendi başına hükümet olarak yönetebiliyorlar mı? Yoksa kendilerini Cumhurbaşkanına danışma zorunluluğunda mı hissediyorlar?  Bugün birlik beraberlik içerisinde bir araya gelmek zorundayız. Teröre karşı mücadelede Ülkemizin içi ve dış güvenliğini açısından, sınır güvenliğimiz açısından gereği neyse; bu konular milli konulardır, milli birlik ve beraberliği ortaya koymamız lazım" dedi.

"CHP TÜRKİYE'NİN MODERNLEŞME YOLUNDA TEK İTİCİ GÜCÜ"
CHP'nin Türkiye'nin modernleşme ve aydınlığa giden yolda tek itici gücü olduğunu ifade eden Sındır, "Siyasal olarak Türkiye'yi modernleşme ve aydınlık bir noktaya taşıyacak tek güç CHP'dir. CHP direnen ve bu direnci başarıya uluşma potansiyeli yüksek olan bir siyasal partidir. Hükümetin uyguladığı yanlış politikalar ile gelinen nokta ortada. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile tarihinin en karanlık ve kanlı darbe girişimine maruz kaldık. Devletin tüm kurumlarında, orduda bu yapılanmaya göz yuman, onlarla birlikte aynı menzile giden siyasal iktidardı. Sonra aldatılmışız, kandırılmışız dediler. PKK ile çözüm sürecinde de umutlar beslenildi yaşanan gelişmeler ve gelinen süreçte PKK yeniden hortladı. Terörle mücadele edilir, müzakere edilmez dedik. Terörle gizli görüşmeler yaptıkları Oslo'da yanlış yapıyorsunuz yapmayın dedik. Türkiye'yi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak, aydınlık yarınlara ulaştıracak siyasi güç CHP'dir. CHP'yi kimse aydınlanma mücadelesinden alıkoyamaz kimse de buna cüret etmesin. Türkiye'de mevcut iktidara karşı, Türkiye'yi karanlığa götüren karşı devrim hareketine karşı yegane güç, kudret; Cumhuriyeti kuran ona sahip çıkan CHP'dir. Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanan aydın, yurtsever; ülkesini, Cumhuriyetini, Atatürk'ünü seven parlamenter demokrasiyi savunan kim varsa CHP ile güç birliği yapmalıdır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.