YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 06 Mayıs 2016 01:13

Şirinyer sahası yeni adresine taşınmaya hazırlanıyor

Şirinyer sahası yeni adresine taşınmaya hazırlanıyor
Buca'nın çehresini değiştirecek 'Şirinyer Pazaryeri Projesi'nin detayları netleşmeye başladı. Proje kapsamında Şirinyer sahasının taşınacağı alan da belli oldu

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Buca'nın uzun zamandır hasretle beklediği Şirinyer Pazaryeri Projesi'nde bu yaz somut adımların atılması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi'yle Buca Belediyesi arasında projeyle ilgili görüşmelerde büyük mesafe alındığı ve en geç 2017 başında ilk kazmanın vurulması planlanıyor.

ŞİRİNYER SAHASI NE OLACAK?

Dev proje kapsamında kaldırılacak olan Şirinyer sahası için aranan yer  konusunda kafalardaki soru işaretleri de kalktı. İlk planda düşünülen Gediz Mahallesi'ndeki Fidanlık'tan, Büyükşehir Belediyesi'nin teklife sıcak bakmaması nedeniyle vazgeçildi. Buca Belediyesi'nin yer arayşlarına son noktayı koyan adres Şirinyer Haraları'nın olduğu bölge oldu.



ARAZİ DAHA KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN SAHA SAYISI AZALACAK

Ilk düşünülen Fidanlık bölgesi daha geniş bir arazi olduğu için 5+1 ya da 5+2 olarak düşünülen saha sayısı yeni belirlenen Haraların olduğu bölgede 2+1 ya da 1+1'e düşürülmek zorunda kaldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın da sahaların taşınmasının düşünüldüğü haraların olduğu bölgeye sıcak baktığı ve projeye onay verdiği öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yusuf yilmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Şirin yer pazarı haftanın kaç günü kurul ak. Bizde geçici olarak nereye geçecek pazar.

  • Memo 01 Ocak 1970 02:00

    👍👍👍