GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 16 Aralık 2020 16:30 Haber Girişi : 17 Aralık 2020 14:38

Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesinin III. Aşaması yapıldı

Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesinin III. Aşaması yapıldı

Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesinin III. Aşaması yapıldı

Buca Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı’nın İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında zoom üzerinden iki günlük çalıştay düzenlendi.

Buca’da bulunan kamu kurum ve STK temsilcilerinin  katıldığı çalıştayda, Buca’da yaşanan güvenlik sorunları masaya yatırıldı. Çalıştaya katılan kurumlar yaşanan olumsuzluklarla ilgili bilgiler verdi.
İçişleri Bakanlığı’nın projesi kapsamında Çalıştaydan çıkacak sonuçlar İçişleri Bakanlığı’na bildirilecek. 

İLÇE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK 25 EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer  yaptığı açılış konuşmasında sizlerle İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz 3.Danışma Toplantısında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi, İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü Projenin temel amacı insan odaklı güvenlik ve toplumsal asayiş anlayışına dayalı, sivil ve demokratik bir iç güvenlik gözetimi sistemine geçişi sağlamak. Özetle, daha şeffaf, daha katılımcı ve demokratik bir iç güvenlik sistemi için vatandaş katılımını artırmak gerekiyor. Bu doğrultuda proje kapsamındaki 19 pilot ilçeden biri olan Buca’nın 3 yıllık Yerel Önleme ve Güvenlik Planını sizlerin değerli katkılarıyla oluşturmaya başladık.  İç ve dış göç, dezavantajlı bireyler, kamusal alanlar, trafik ve sokak hayvanlarından kaynaklı güvenlik sorunlarının çözümüne yönelik 25 tane eylem planı geliştirdiniz. Bu planların hayata geçmesi sürecinin takibi ve izleme-değerlendirmesine yönelik son kararları bu toplantımızda vereceğiz. Sonrasında da Buca’nın Yerel Önleme ve Güvenlik Planı hazırlanmış olacak ve uygulamaya geçiyor olacağız. Buca’nın proje kapsamında örnek pilot ilçe olacağından hiç şüphem  yok diyerek katılımcılara teşekkür etti.

EYLEM PLANLARI HAYATA GEÇİRİLECEK
Pilot Uygulamalardan Sorumlu Uzman Sevcan Kılıç Akıncı proje ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeleri anlattı çalıştay’da ,İstanbul ve İzmir BölgeKoordinatörü Serra Titiz: “İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Buca’da buluştuk. Bu proje 10 yıldır devam eden bir proje şu anda 3. Fazındayız. Bu kapsamda burada yapılmak istenen Kaymakamlık bünyesinde yerel önleme ve güvenlik kurulu oluşturuyor. Kolluk kuvvetlerinin yanı sıra kamu kurum temsilcileri sivil toplum ve medyanında katılımıyla burada amaçta o ilçeye özel güvenlik sorunlarını irdelemek masaya yatırmak suçlar oluşmadan önce önleyici kurumların işbirliği ile neler yapılabileceği konuşuluyor. Buca için 3 yıllık yerel önleme ve güvenlik planı oluşturmak, bu plan çerçevesinde de hem Buca’nın yerel özellikleri Buca’ya has sorunlar, suçlu profilleri, suç verileri yer alıyor olacak planın içinde. Bu kurulun oluşturmuş olduğu bu suçları önlemek üzere eylem planları hayata geçirilecek dedi. Çalıştay’da konuşulan konular  3 yıllık planın içinde yer alıyor olacak” Çalıştay’da ele alınan  Göç, madde bağımlılığı aile içi şiddet, Trafik ve Sokak hayvanları sorunların çözümü için çıkan sonuçlar İçişleri Bakanlığı’na gidecek”