POLİTİKA Haber Girişi : 29 Eylül 2018 16:08

Sizi her eleştireni azarlıyorsunuz

Sizi her eleştireni azarlıyorsunuz
Yİ Parti İzmir eski İl Yöneticisi Buğra Gürsel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İZFAŞ binasının bir vakfa bedelsiz tahsisine yönelik eleştirelere verdiği cevabı değerlendirdi.

İYİ Parti’li Gürsel’den Aziz Kocaoğlu’na: Yakında İzmir sizden kurtulacak

İYİ Parti İzmir eski İl Yöneticisi Buğra Gürsel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İZFAŞ binasının bir vakfa bedelsiz tahsisine yönelik eleştirelere verdiği cevabı değerlendirdi.

İYİ Parti İzmir eski İl Yöneticisi Buğra Gürsel, Tınaztepe’de bulunan İZFAŞ binasının bir vakfa tahsis edilmesini eleştirmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu’nun verdiği yanıtı değerlendirdi. Başkan Kocaoğlu’nun eleştirileri yanıtlarken mutlaka Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sarılarak konuyu farklı bir yöne çevirmeye çalıştığını kaydeden Gürsel, “Söz konusu Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilikse, bu değerlere sizde bin kat daha fazla sahibim. Yakında İzmir sizden kurtulacak.” dedi.

Gürsel’in açıklamaları şöyle:

Mehmet Bektur demiş ki; "100 dönüm arazi aldım. Bina verirsen 2 sene önce tıp fakültesi açacağım.”

Aziz Bey, 100 dönüm arazi alan adam bir bina alamıyor mu? Bana da ev tahsis ederseniz  evleneceğim. Çok da güzel çocuklar büyüteceğim. 

“Susuyorum.” demişsiniz, Allah korusun konuşsanız ne yaparız? İşsizliğin ne olduğunu da, emeği de, kamu malını korumayı da sizden iyi biliriz. 

Sizi her eleştireni azarlıyorsunuz ama AKP Genel Başkanı’nın karsısında eğiliyorsunuz. Katı atık ihalesini AKP’li firmaya adrese teslim ihale ediyorsunuz. Eleştirilince de Atatürk’ü anıyor,  Cumhuriyetçilik’ten dem vuruyorsunuz. Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilik yarıştıracaksak bu değerlere sizden bin kat daha fazla sahibim. Sadece sizden değil kapı kullarınızdan da daha Cumhuriyetçiyim. Yalnız beni sizden ayıran özelliklerim bunlarla sınırlı değil. Ben aynı zamanda halkçıyım da! 

Sayın Başkan, az kaldı. 1 Ekim’de başlayacak süreçle bu şehir, isteseniz de istemesenizde sizden kurtulacak. Kim Alsancak’ta olta atıyor bilmiyorum ama Bornova’da tavla attığınız ahbaplarınızın çocuklarını Belediye Başkanı yaptığınızı herkes biliyor.

NE OLMUŞTU?

Kültürpark Binası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, jet hızında bir kararla “üniversite yapılacağı” gerekçesiyle başkanı ve mütevelli heyeti kimse tarafından bilinmeyen, internet sitesi bile olmayan bir vakfa 3 yıllığına bedelsiz olarak devredilmişti. İYİ Parti’li Buğra Gürsel, bir açıklama yaparak kamu mallarının peşkeş çekilmesinin karşısında duracaklarını, Belediye Başkanı da olsa kimsenin İzmirlilerin ortak mallarının babasının malı gibi peşkeş çekemeyeceğini belirtmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada eleştirilere yanıt vermiş ve Mehmet Bektur’un kendisinden daha önce pek çok kez bir şeyler istediğini ama istekleri uygun bulmadığı için bunları geri çevirdiğini, şimdi üniversite açmak için binayı talep edince kayırsız kalamadığını söylemişti. Sözlerinde bol bol Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilik vurgusu yapan Kocaoğlu, “Bu kentin gençlerinin iş bulması beni çok ilgilendiriyor. Bugüne kadar 15 senedir sustuğum kentte Sivil Toplum Örgütü, oda moda diye geçinenler, ‘Kentin kanaat önderiyim’ diye Alsancak’ta olta atanlar bunun farkına varamazlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.