POLİTİKA Haber Girişi : 09 Ekim 2017 16:22

SODEM'de yeni yönetim.

SODEM'de yeni yönetim.
Uzun süredir aklıma takılan konu SODEM'de yaşanan değişim. Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk öncülüğünde kurulan ve CHP'li belediyeleri aynı çatı altında buluşturan SODEM'de koltuk Tunç Soyer'e emanet.

SODEM'de neler oluyor.

      Zafer KAPLANSOY/ ÖZLEMHABER - Uzun süredir aklıma takılan konu SODEM'de yaşanan değişim. Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk öncülüğünde kurulan ve CHP'li belediyeleri aynı çatı altında buluşturan SODEM'de koltuk Tunç Soyer'e emanet. Belediye Başkanlığı'ndan çok SODEM Başkanı olarak uluslararası ilişkileriyle gündeme gelen Tunç Soyer'in Bakanlığını yaptığı SODEM'e geçen dönem İzmir damgası vurmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre de Karşıyaka Belediye Başkanı H.Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina bu dönem yeni yönetim de yer almadı. Bu üç Başkan SODEM içersinde en aktif çalışan isimlerdi ne oldu da üç başkan yeni yönetim Kurulu'nda görev almadılar veya neden görev verilmediği merak konusu.

      Ülkede yaşanan siyasi, ekonomik sıkıntılar iktidarın çıkış araması ve baskın seçim tartışmaları konuşuluyor. Siyasetin 2019 kilitlendiği ve her türlü matematik hesapların yapıldığı CHP'de acaba SODEM'de İzmir ağırlığı birileri tarafından törpülendimi sorusu akıllara geliyor. SODEM'de yeni yapılanmada bölgesel dağılıma özen gösterildiğini görüyoruz.

     Yeni yönetim Kurulu'nda İstanbul Silivri, Ankara Çankaya, Bursa Nülifer, Edirne,  Adana Seyhan, İstanbul Sarıyer, Giresun ve Antalya Muratpaşa Belediye Başkanları seçilmesi SODEM' de mozaik oluştuğu görülüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.