GÜNDEM Haber Girişi : 20 Nisan 2018 12:47

Sorunun takipçisiyiz

Sorunun takipçisiyiz
Belediye başkanlarının iyi niyetinden şüphemiz yok.

Özkanlar Pazaryeri için Zirve çağrısı…

 Sorunun takipçisiyiz

Bayraklı Özkanlar Pazaryeri sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydeden İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, sıkıntının giderilmesi ve konunun daha fazla istismar edilmemesi için ilgili üç belediye başkanının masa başında uzlaşması gerektiğini dile getirdi.

Belediye başkanlarının iyi niyetinden şüpheleri bulunmadığını kaydeden Erişen, ‘BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir araya gelelim, oda olarak hazırladığımız önerilerimizi sunalım, herkes kendi görüşünü ortaya koysun ve hem esnafın hem de halkın mağduriyeti son bulsun’ dedi.

Olayın farklı noktalara ve siyasi zeminlere çekilmeye çalışmasından rahatsızlık duyduklarını kaydeden Erişen, ‘Biz ekmeğimizin peşindeyiz. İzmir’ de yaklaşık 5 binüyeye sahip olan Pazarcılar Odası kanunen bu camianın resmi temsilcisidir. Oda yöneticileri olarak bizler de diyalog ortamını koruyarak, sorumluluğumuzun bilinci içinde hareket ediyor, içimizden gelen Birlik başkanımız Zekeriya Mutlu’nun da destekleri ile sorunu çözmeye çalışıyoruz. Mesele pazaryerleri ve pazarcılar ise bu işin muhatabı İzmir Pazarcılar Odası’dır. Bizler de sorun çözülene kadar bu işin peşini bırakmayacağız.’ şeklinde konuştu.

Sorunun takipçisiyiz

Özkanlar Pazaryeri 34 yıllık mazisi olduğuna dikkat çeken Hamdin Erişen, ‘Pazaryeri mahkeme kararı ile 31.12.2017 tarihinde kapatıldı. 2017 yılı kayıtlarına göre 26 bini aşkın kişinin yaşadığı, üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgede hem ucuz ve taze ürün sunacak bir pazaryeri yok. Vatandaşlar şimdi ya daha uzak yerlerdeki pazaryerlerine ya da marketlere giderek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Halk da pazarcı da zor durumda.

Yeni bir pazaryeri alanı arayışı içerisinde Bayraklı’dayer bulamadık.Karayolları Balçova örneğinde olduğu gibi viyadük altındaki alanı teklif etti ancakbu  alan Bornova belediyesi sınırları içinde. Dolayısıyla Bayraklı ve Bornova Belediyeleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle viyadük altı yeni alan olarak belirlenemedi.

İzmir Pazarcılar Odası olarak Büyükşehir, Bornova ve Bayraklı belediyeleri ile yaptığımız görüşmeler neticesi soruna çözüm bulamayınca bir heyet ile Ankara’ya giderek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sorunu aktardık. AyrıcaPazarcılar Odası yöneticileri Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti esnasında da kendisini havaalanında karşıladı.  Burada İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun katkılarıyla ile KemalKılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a sıkıntılarımızı tekrar aktardık. Kendileri dekonuyla en kısa zamanda ilgileneceklerini söylediler. Bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.’ dedi.

Pazarcıların tek temsilcisi biziz 

Kanunlar nezdinde pazarcı esnafının tek resmi temsilcisi bulunduğunu hatırlatan Erişen şunları söyledi: ‘5362 sayılı kanuna göre pazarcıların tek resmi temsilcisi odamızdır. 5957 sayılı Kanun’un 7. maddesi gereği ise belediyeler pazaryeri kurulması konusunda tek yetkili merci. Dolayısıyla sıkıntıyı işin asıl sorumluları çözmeli, istismarları, tatsız olayları önlemelidirler. İlgili belediye başkanlarımızla biraraya gelirsek, karşılıklı anlayış ve iyi niyetli yaklaşımla yaklaşık 850 pazarcı esnafını, ailelerini ve mahalle sakinlerini rahatlatacak bir çözüme ulaşabileceğimize inanıyorum. Sesimize kulak verin, olayın daha fazla istismar edilmemesi için İzmir Pazarcılar Odası ile işbirliği yapın.’ şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.