GÜNDEM Haber Girişi : 29 Mayıs 2016 15:36

Soykırım yalanına karşı yürüyüşe İzmir damgası

Soykırım yalanına karşı yürüyüşe İzmir damgası
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Alman Parlamentosu'nun 2 Haziran'da gündemine alacağı "Ermeni Soykırımı Tasarısı"nı protesto etmek için Berlin'de yapılan yürüyüşe katıldı.

Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, Ermeni Soykırımı iddiaları emperyalist amaçlar taşıyan bir yalan olduğunu söyleyerek Türkiye'ye soykırımcı yaftasını hiçbir gücün vuramayacağını belirtti. Daha öncede benzer girişimler olduğunu belirten Özcan bu iddialara karşı 78 milyon Türk halkı olarak dimdik durmalıdır dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da belirtildiği üzere ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya Uluslararası Ceza Mahkemesi dışında hiçbir kimse, hiçbir kuruluş, hiçbir parlamento bu konuda hüküm kuramaz, karar veremez diyen Özcan Alman parlamentosuna "sen  bu kararı vermeye yetkili değilsin" diye seslendi.

 


Av. Aydın Özcan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin  Perinçek / isviçre ve Sırbistan/ Hırvatistan kararlarına vurgu yaparak Alman hukukçularını da Alman Parlamentosu'nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi ile Büyük Dairesi'nin kararlarına aykırı karar almaması için göreve çağırdı.

Yürüyüşe Avrupa'da yaşayan Türklerin yanı sıra Türkiye'den de kalabalık bir heyet katıldı.      

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.