EĞITİM Haber Girişi : 21 Eylül 2019 16:35

Soylu Anaokulları Plus Ege Bölgesi’ne büyüyor

Soylu Anaokulları Plus  Ege Bölgesi’ne büyüyor

Soylu Anaokulları Plus

Ege Bölgesi’ne büyüyor

Okul öncesi eğitimde sağladığı kaliteli eğitim koşullarıyla İzmirli ailelerin güvenini kazanan Soylu Anaokulları Plus, İzmir dışındaki ilk franchise (isim hakkı verilmiş) okulunu Manisa’da açıyor.

İzmir haricinde ilk franchise yapılanması olacak Soylu Anaokulları Plus’ın kurulması için kurumun Karşıyaka’daki merkezinde düzenlenen törenle imzalar atıldı.Manisalı iki öğretmen girişimci Emine Çetintaş ve Tayfun Coşkun’un yer aldığı törende konuşan Soylu Anaokulları Plus’ın kurucusu Dilek Soylu, minik öğrenciler için sağladıkları güven, huzur ve sevgi ortamını başka şehirlerde de oluşturabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çalışan 51 bin kişiye hitap ediyor

Yeni okulun Manisa Organize Sanayi Bölgesi yakınında hizmete gireceğinin ifade eden Dilek Soylu, konum olarak büyük bir ihtiyaca cevap vereceklerini söyledi.Projenin, çalışan anne babaların en çok yaşadığı sorunlardan birisi “yakın anaokulu” sorununa çare olacağının altını çizen Dilek Soylu, “Günümüzde anne ve babalar iş yerlerine yakın bir güzergahta anaokulları arıyor. Okulumuza yer ararken en çok buna dikkat ettik. Biz de bunu düşünerek Manisa’nın büyük bir yükünü çeken ve bünyesinde 224 fabrikanın bulunduğu toplam 51 bin kişinin çalıştığı Manisa OSB’ye yakın olma kararı aldık. Tüm çalışan anne ve babalarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

Soylu adını almak çok önemli

İki ortak yatırım yaparken içerisinde öğretmenlerinden yemeklerine, eğitim metotlarından bina mimarisine kadar komple bir felsefeyi barındıran bir isimle yola çıkmalarının doğru olduğuna karar verdiklerini ifade eden Emine Çetintaş, uzun yıllardır takip ettikleri Dilek Soylu’nun kuruculuğunu üstlendiği Soylu Anaokulları Plus ailesinin çatısı altına girmeyi tercih ettiklerini söyledi. Dilek Soylu’nun her daim yanlarında olacağını söyleyen Emine Çetintaş, “Dilek Hocamız her daim başımızda olacak. Onun tavsiyeleri ve yönlendirmeleri bizim için çok önemli. Bu birliktelik eğitim camiamıza hayırlı olsun. Okulumuzu en kısa süre içinde açacağız” diye konuştu.

Okulda neler var?

Brain Fit Baby, High Scope ve Duygusal Zeka gibi metotları 25 yıllık öğretmenlik tecrübesiyle harmanlayarak hayata geçiren Soylu Anaokulları Plus,düz anaokulu mantığının dışında gerçekleştirilen farklı eğitim teknikleri sayesinde çocukların el-göz koordinasyon, odaklanma, büyük kas çalışması, enerjiyi boşaltma ve hareket etme kabiliyetlerine katkı sağlıyor. Avrupa eğitim programlarından derlenmiş eğitim programına ek olarak Türk kültür ve aile yapısını da göz önünde bulundurularak programlandırılan bir eğitim programı seçiliyor. Gerçekleştirilen eğitim ve atölye programları kapsamında tüm yaş guruplarında her gün İngilizce öğretmenleriyle yabancı dil eğitimi ana dil eğitimle birlikte veriliyor. Aynı zamanda ses ve ritmik algının gelişmesi, işitsel algının gelişmesi, özgüven gelişimi, sosyal algı ve birlikte ürün oluşturma, müzikal gelişimin alt yapısının oluşması noktasında da çalışmalar yapılıyor. Buna ek olarak vücut esnekliği ve beden kontrolü sağlamak için bale, modern dans eğitimi de veriliyor.