POLİTİKA Haber Girişi : 19 Ağustos 2017 21:49

Suat Nezir'den dikkat çeken uyarı

Suat Nezir'den dikkat çeken uyarı
CHP delege seçimleri öncesi kulisler hareketlendi. Buca siyasetinin etkili isimlerinden ardı ardına gelen açıklamaların son halkası Suat Nezir oldu. Nezir açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun uyarısına dikkati çekti

Delege seçimleri öncesi Buca siyaseti her geçen gün daha hareketli günlere gebe görünüyor. Göçmen kökenli seçmenin ağırlıklı olduğu ilçede göçmen seçmen nezdinde ayrı bir yeri olan Suat Nezir'den CHP Buca tabanına yönelik dikkat çeken bir uyarı geldi. Kılıçdaroğlu'nun 'belediye başkanları kongreye müdahalede bulunmasın' çağrısını hatırlatan Suat Nezir, örgütü kendi iradesiyle başbaşa bırakın çağrısında bulundu.

İşte Suat Nezir'in açıklaması..

Parti içi demokratik yarış içerisine girdigimiz bu günlerde örgütümüzün en zirvesinden en sade üyesine kadar konuşulan liyakat esaslı bir örgüt içi mücadele olması yolunda telkinler var.

Ne dedi Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu? "Erki elinde bulunduranlar Parti üyelerine ve parti üyelerinin belirlediği delegasyona müdahale de bulunmayın".

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bunu durduk yere niye söyledi?

Genel Başkan biliyor ki her dönem olduğu gibi bu dönem de Erki elinde tutanlar yine müdahil olacak ve parti her dönem olduğu gibi kısır döngü içerisinde mücadele etmeye devam edecek.

Peki Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu örgüte ve Erki elinde bulunduranlara vermek istediği mesaj neydi?

Kılıçdaroğlu konuşmalarında her fırsatta "Ezenlerin değil, EZİLENLERİN yani halkın iktidarını kuracagiz" derken bunu öylesine mi söyledi. Tabiki hayır, bu mücadelenin başlangıç noktası Chp tabanıdır, O yüzdendir ki genel başkanımız örgütü kendi iradesi ile baş basa bırakın diyor. Böylelikle örgütün iradesinin tecellisi ile il, ilçe kongreleri belirlensin ve böylelikle sade vatandaşın düşünceleri de buralara yansısın ki halkın kaygı ve fikirleri ile tabanda orgutlenelim ve halkın iktidarını kuralım.

Bu gibi davranışlar emin olun ki iktidar yolunu açacaktır.

Peki mevcut durum da ne oluyor?

Birileri mahallelerde çıkacak delege seçimlerine müdahale ediyor, müdahale edemediği yerlerde dele çıktıktan sonra baskı altına veya farklı vaatlerle etki altına alıp örgütü kendi siyasi düşüncesi ve çıkarları doğrultusunda dizayn ediyor ve en kötüsü ise bunu genel başkan yandaşlığı söylemleri ile yapıyor. Halbuki Genel başkanımızın bu konudaki tavrı net "bırakın örgüte müdahalede bulunmayin" bu genel başkanın bizzat kendi söylemi olduğunu herkes bal gibi biliyor.

Bugün ülkede geldiğimiz bu nokta da ülkenin geleceğinin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP örgütünün odaklanması gereken tek nokta ülkenin birliği ve bütünlüğünü, Cumhuriyet kazanımlarını kaybetmemek için kendi demokratik iç yarışımızda şahsi menfaatleri bir kenara bırakarak yapılan tüm vaatleri elimizin tersi ile itip sadece ülke menfaatleri ve çocuklarımızın geleceğini daha iyi kurgulayabilmek için alacağımiz kararlarda etkili kılmalıyız.

Sonuç olarak partimiz ve ülkemiz için önemli olan bu günler de yapmamiz gereken tek şey sağduyulu davranıp örgüt içi demokratik mücadelede demokratik kelimesinin özüne uygun hareket ederek irademize sahip çıkıp tum belediye baskanlari ve partimizin tum uyeleri ile birlik ve beraberlik icinde ortak paydalarimizda bulusarak orgut ici mucadeleyi bitirip ne pahasına olursa olsun 2019 da ülkemiz ve sosyal hukuk devletinin laik bir sistemde asırlarca yaşaması için dik durup eğilmeden mücadelemizi hukuk çerçevesinde sonuca götürelim.

Saygılarımla.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nurcan demir 01 Ocak 1970 02:00

    Arkandayız sayın nezir tebrik ederim

  • Murat şenkardeş 01 Ocak 1970 02:00

    Genç dinamik ve gelecek vaad eden başkan suat nezir arkandayız

  • Necati doğru 01 Ocak 1970 02:00

    BU ARKADAŞ BELEDİYE BAŞKANININ DANIŞMANI DEĞİLMİ?

  • Yunus benli 01 Ocak 1970 02:00

    İlginç bir durum başkan dan aldığı danışmalık maaşıyla başkanı eleştirmek:)