POLİTİKA Haber Girişi : 01 Eylül 2016 10:39

Tamaylıgil "Demokrasi"yi anlattı

Tamaylıgil
Bayraklı Belediyesi fuar standının konuğu olan CHP eski Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, ülkemizde yaşanan son güncel olayları değerlendirdi

Coşkulu kalabalığa seslenen Tamaylıgil, 1 Eylül dünya barış gününde ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte bizim tek bir savaşımız olacak o da barış için savaşmaktır. Mücadelemizi son nefesimize kadar demokrasiye inanarak sürdüreceğiz" dedi. Bayraklı'nın demokrasi, cumhuriyet ve laikliğin kalesi olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, ". Bayraklı Belediyesi demokrasinin, cumhuriyetin, laikliğin ve Atatürk'ün yılmaz savunucusu ve Türk Bayrağını Türkiye manşetlerine taşıyan bir ilçenin belediyesidir" diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi'nin 3 no'lu holdeki standındaki söyleşiye, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak katıldı. Söyleşide açılış konuşmasını yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Biz içimizden yükselen bir savaş ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

DEMOKRASİNİN KALESİ BAYRAKLI

Cumhuriyetin yılmaz savunucusu Bayraklı'nın demokrasinin kalesi olduğuna dikkat çeken Başkan Karabağ, " İçimizdeki kırgınlıklarımızı gidermemiz gerekiyor. Bu belediyelerimizi demokratik bir mevzii olarak düşünmemiz gerekiyor. Bayraklı Belediyesi demokrasinin, cumhuriyetin, laikliğin ve Atatürk'ün yılmaz savunucusu ve Türk Bayrağını Türkiye manşetlerine taşıyan bir ilçenin belediyesidir.  Genel Başkanımıza şunu söyledim: 'Büyümemiz için söylemlerimizi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyet değerlerine Atatürk'e ve laiklik üzerine oturtmalıyız' Bunun için korkmadan çekinmeden söylemeliyiz. Dün darbe girişimi öncesine kadar Atatürk'ün resmini görmek istemeyenler bugün duvarlarına Atatürk'ün fotoğraflarını asmak zorunda kaldılar, bundan sonra da kalacaklar" dedi.

DEMOKRASİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLADIK

15 Temmuz darbe girişimi sürecini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlatan CHP İstanbul Milletvekili Tamaylıgil, "Biz neden 15 Temmuz'u yaşadık ve bu dönemi geçiriyoruz diye sorguluyoruz. Biz darbe girişiminin demokrasiye ve Türk milletinin tamamına karşı yapıldığına inanıyoruz. Hem darbeye hem de diktaya sonuna kadar karşı olarak CHP olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu olay bu ülkenin demokrasisine karşı oynanan hain bir olaydır" dedi. "Bu ülkenin bundan sonraki geleceğinin en önemli ışığı, kuruluş ilkelerindeki yarınlarıdır" diyerek sözlerini sürdüren Tamaylıgil, "Biz laik Türkiye dediğimiz zaman birileri bundan rahatsız oldular. Onu kutsal inanışla karşıt hale getirdiler. Ancak vicdan ve inancın hür olup, serbestçe ve özgürce yaşanan bir Türkiye'nin ne kadar önemli olduğu Arap baharı sürecinden başlayıp, demokrasi arayışlarının tekrar mezhepsel, kimliksel ve bölgesel ayrışmalarla yarattığı savaşın bedelleriyle karşımıza çıktığında nasıl önemli bir değer olduğun anladık ve anlatarak da devam edeceğiz" diye konuştu.

BARIŞ İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Tamaylıgil, "15 Temmuz saldırısına baktığımızda önemli bir süreçten geçtik ancak bizim tek savaşımız olacak ve barış için sonuna kadar savaşacağız. Tarihsel açıdan baktığımızda bölgemiz ve ülkemiz üzerinde kurgulanan oyunlara karşı birlikte karşı duracağız. Ayrıştırmaya çalışanlara inat ayrılmayacağımızı barış, kardeşlik, demokrasi içerisinde, hukuk devleti kurallarında Türkiye'nin geleceğini beraber yaşatacağımızı beraber savunacağız. Yaşanan acıların, kaybedilmiş bireylerin ve vatan toprağının anılarını anlatırdı büyüklerim, bizler bu ülkede son nefesimizi verene kadar bizim yetiştirdiğimiz bizden sonra gelen çocuklarımızın mücadelesiyle hiç kimseye tek bir karış vatan toprağı vermeyeceğiz, verdirmeyeceğiz. Mücadelemizi demokrasiye inanarak, devam ettireceğiz" dedi.


GÖZ YUMMAYACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, 30 Ağustos'un çeşitli bahanelerle buruk kutlandığını ve 1 Eylül Dünya Barış günü kutlamalarının da Valilik tarafından iptal edildiğini ifade ederek, " Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama bunlara göz yummayacağız. Yasakçı anlayışa karşı daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük demeliyiz. Kişisel hak ve özgürlüklerimizden taviz vermemeliyiz" diye konuştu. Etkinlik daha sonra soru cevaplarla devam etti. Yüzlerce İzmirlinin katıldığı etkinlikte coşkulu kalabalık etkinliğin sonunda dağıtılan Türk bayraklarını sallayarak, 10'uncu yıl marşını okudu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.