KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 25 Ağustos 2018 12:45

TARİHİ BERGAMA KERMESİ PROGRAMI BELLİ OLDU

TARİHİ BERGAMA KERMESİ PROGRAMI BELLİ OLDU
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 82’ncisi düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali olanUluslararası Bergama Kermesi programı belli oldu.

TARİHİ BERGAMA KERMESİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 82’ncisi düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali olanUluslararası Bergama Kermesi programı belli oldu.

Bu yıl 18 – 24 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan Uluslararası Bergama Kermesi 24 Haziran seçimleri nedeniyle ertelenmişti. Bergama Belediyesi tarafından yapılan anket ile 3-9 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan Kermes’in programı belli oldu. Konserler, tiyatro gösterileri, geleneksel ata sporları ve halk dansları gösterilerinin yer alacağı kermes etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı, Asklepion Antik Tiyatro, Kızıl Avlu, Bergama Kültür Merkezi (BerKM), Bergama Arastası, Kozak Kermes Alanı ve Topçu Kışlası Mevkiinde gerçekleştirilecek.

82 YILLIK KERMES TARİHİ BELGESELİ

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 Eylül Pazartesi günü geleneksel kermes yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerin ilk gününde bu yıl gazeteci yazar Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan Bergama Kermesi Belgeseli gösterilecek. 82 yıllık kermes tarihinin anlatıldığı belgesel gösterimi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Yedi gün sürecek olan kermeste Mor ve Ötesi, Yeni Türkü, Mercan Dede, Onur Akın, Aysun & Ali Kocatepe, Aydilge, Grup Mecaz, Levent Gener & Grup Gelişim, Yalçın Topyanak, Yolcu Bilginç veTevfik Rodos konserleri yapılacak. Latin Küba Band müzik ve dans gösterisi Cumhuriyet Meydanı’nda, ödüllü oyuncular Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Sezai Aydın ve Arda Aydın’ın Asklepion’da oynayacakları aşk ve rüyalar üzerine yazılmış muhteşem komedi “Bir Yaz Gecesi Rüyası” ise Asklepion’da izleyicisi ile buluşacak.Kermes boyunca Bergama; konserler, halk oyunları, sergiler, tiyatro gösterileri, ata sporları, söyleşi, imza günü ve yerel grupların müzik dinletileri ile şenlenecek.

BU TARİHİ ŞÖLENE TANIK OLUN

Düzenlenecek olan kermes için herkesi Bergama’ya davet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "13 Nisan 1934 tarihinde ilçemizi onurlandıran Ulu Önder Atatürk'ün armağanı olan kermesi kesintisiz olarak 82. kez düzenleyecek olmanın onurunu yaşıyoruz. Şüphesiz ki bu yılın en önemli sürprizi çağdaş cumhuriyetimizin en zor günlerinde bile aksatılmadan yapılan Bergama Kermesi tarihini anlatan ve Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan belgesel olacak. Konserlerden, tiyatroya, söyleşilerden, halk oyunları gösterilerine kadar güzel bir program hazırladık. Tüm insanlarımızı 82 yıllık bu tarihi şölene tanıklık etmeleri için Bergama'ya davet ediyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.