YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 01 Aralık 2017 13:02

Tarihi korumak hepimizin görevi

Tarihi korumak hepimizin görevi
Ege Genç İşadamları Derneği'nce restore edilerek Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi'ne dönüştürülmesi planlanan Kemeraltı Çarşısı içindeki tarihi Portekiz Sinagogu'nun tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı.

Tarihi korumak hepimizin görevi

Ege Genç İşadamları Derneği'nce restore edilerek Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi'ne dönüştürülmesi planlanan Kemeraltı Çarşısı içindeki tarihi Portekiz Sinagogu'nun tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı.  EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Pekdaş törende yaptığı konuşmada Konak'ta yürütülen tarihi yapıları kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

EN BÜYÜK ZENGİNLİK

EGİAD Yönetim Kurulu'nu yok olmak üzere olan Portekiz Sinagogu'nu restore etme girişiminden ötürü kutlayan Başkan Pekdaş, "Bu tarih değerler hiçbir şehre nasip olmamıştır. Bu zengin tarih, bu medeniyetlerin kucaklaşması bu kentin ruhuna ne güzel izler bırakıyor. Bunu ortaya çıkarmak hepimizin görevi. EGİAD yönetimini bu nedenle kutluyorum. Ortaya bu güzel tarihi canlandıran bir mekan çıkmış. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

EL BİRLİĞİ İLE AYAĞA KALKACAK

Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak satın aldıkları tarihi Alanyalı Konağı'nın restorasyon ihalesini bitirdiklerini ve çok yakında başlayacak çalışmaların tamamlanmasıyla tarihi konağı kente kazandıracaklarını söyledi. Bunun yanında Anafartalar Caddesi üzerindeki Kıllıoğlu Hamamı, İkiz Evler ve Tepecik'teki tarihi bir konağı daha restore edeceklerini dile getiren Pekdaş, "Bu kentin güzel kimliğini ve ruhunu ortaya çıkarmak için el birliğiyle yürüttüğümüz çabalar bir bir sonuç verecek" dedi. Pekdaş, konuşmasında 1840'lı yıllarda inşa edilen Kemeraltı'ndaki Hahamhane ile ilgili de yaşanan mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyledi. Konak Belediyesi olarak Hahamhane'nin tahsisini alarak, restorasyonuna başlayacaklarını kaydeden Pekdaş, Yahudi Cemaati ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, bu tarihi yapının İzmir'e ve bölgeye nasıl kazandırılacağının birlikte planlanacağının bilgisini verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.