GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2017 11:21

TGS'den 'AA'ya tepki

TGS'den 'AA'ya tepki
TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner 'TGS Üyemiz Denizhan Güzel, kuruma hiç yakışmayan uslupla bildirim yapılarak, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor' dedi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, TGS Üyesi Denizhan Güzel'in 1 Mart 2017 tarihinde Anadolu Ajansı (AA) Çeşme Yurt Muhabirliği'nden istifa ettiğini, AA İnsan Kaynakları Müdürü'nün imzasıyla Çeşme Kaymakamlığı'na gönderilen ''Ajansımız İzmir İli Çeşme İlçesi serbest  haberci Denizhan Güzel'den 01.03. 2017 tarihinden itibaren haber hizmet alımını durdurmuştur'' içerikli yazının ''gazeteciyi itibarsızlaştırmaya yönelik bildirim'' olduğunu belirtti.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin de 15 yıla yakın bir süre AA İzmir Bölge Müdürlüğü'nde muhabir ve yurt haberler servisinde redaktör görevlerinde bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi Abalıoğlu tarafından 6 Nisan 1920 yılında yayın hayatına başlayan Anadolu Ajansı, kurumsallığıyla ilgili tartışmalara bir yenisini daha eklemiş görünüyor. AA Türk basının gözbebeği bir kurumdur. Haberlerinde Türkçe dil bilgisi ve kurallarına  çok önem veren ve en güzel kullanan basın kuruluşumuzdur. Her basın kuruluşunda olduğu gibi  AA'da da çalışanlar, gazeteciler yollarını ayıralabilir, istifa edebilir, içten çıkartmalar yaşanabilir.  AA yöneticileri, geçmişte bu ayrılıklarda, devletin ilgili birimlerine  ilgi ve bilgi için yazı gönderirken; ayrıldığı personelin kişilik haklarına da saygı göstererek 'aşağıda açık kimliği yazılı kişi kurumumuzdan ayrılmıştır, ilişkisi kesilmiştir' denilirdi. Şimdi görüyoruz ki 30 yıldır gazetecilik mesleğinin içinde bulunan ve yıllardır da AA'ya hizmet eden, TGS Üyemiz Denizhan Güzel, kuruma hiç yakışmayan uslupla bildirim yapılarak, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.  Kaymakamlığın da bu yazıyı kendisine bağlı kamu kurum, kuruluş ve STK'lar bilgi amaçlı ileti göndermesi, gazeteciyi itibarsızlaştırma, görev yapmasını engelleme amacından başka birşey değildir. Üyemiz Denizhan Güzel'in görev alanındaki engellemelerin kaldırılmasını, bu yöndeki yazışmanın durdurulmasını istiyoruz.''

İl ve ilçelerde yurt muhabirliği yapan yerel gazetecilerin, AA gibi bir kurumda 'haberin kılcal damarları'nı oluşturduğunu, bu damarlara zarar verilmesinin kurumu da yıpratacağını vurgulayan TGS İzmir Şubesi Başkanı Hüner, AA yönetiminin bundan sonra bu tür yazışmalara ve bildirimlere daha hassasiyet göstereceğine inandığını bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.