POLİTİKA Haber Girişi : 02 Mayıs 2017 11:33

Tire zirvede, Karşıyaka ve Narlıdere dipte!

Tire zirvede, Karşıyaka ve Narlıdere dipte!
16 Nisan Referandumu sonuçları ilçe bazında tüm yönleriyle analiz edildi. Ortaya dikkat çekici bir tablo çıktı

 

İzmir 16 Nisan Referandumunda beklendiği gibi 'Hayır' dedi. AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002'den bu yana yapılan tüm referandum ve seçimlerde 'muhalif' kimliğini korumayı başaran İzmir'le ilgili merak edilen soru 'hayır' çıkıp çıkmayacağı değil, hayır oylarının yüzde kaçla çıkacağıydı. Beklendiği gibi neredeyse her üç seçmenden ikisi tercihini hayırden yana kullandı. Referandum sonuçlarını ilçe bazında masaya yatıran araştırmacılar ortaya dikkat çekici bir tablo çıkardı.

 

EN YÜKSEK OY ARTIŞI TİRE'DE

 

İzmir'in genelde yüzde 68.8'lik hayır bloğuna en büyük katkı nüfus yoğunluğuna sahip olan Buca, Karabağlar, Bayraklı, Bornova, Konak ve Karşıyaka'dan geldi. Ancak 1 Kasım seçim sonuçlarının baz alındığı değerlendirmeye gore ilçe bazında 16 Nisan'da en büyük artışı gerçekleştiren metropol dışında bir yer oldu.  Genç İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın liderliğindeki Tire örgütü İzmir'de 29 ilçeyi geride bırakarak zirvede yer almayı başardı. Tire'nin hayır bloğunun 1 Kasım-16 Nisan farkı yüzde 19. Yüde 18.3'lük artışla onu yine metropol dışından iki ilçe, Kiraz ve Beydağ takip ediyor.

 

METROPOLDE GAZİEMİR VE BUCA

 

Metropol içinde yüzdelik artışda dikkat çeken ilçeler Gaziemir ve Buca oldu. Gaziemir yüzde 16.9'la metropolde birinci, Buca yüzde 15.2'lik artışla ikinci sırada yer aldı. Buca'nın hemen ardından yer alan ilçeyse Bayraklı oldu. Bayraklı'nın artışı yüzde 14.5. Onu yüzde 14.3'le Bornova takip etti.

 

HAYAL KIRIKLIĞI KARŞIYAKA VE NARLIDERE

 

Metropol içinde istediği oy artışınjı sağlayaman yerler arasında Karşıyaka ve Narlıdere listenin son sıralarında yer almaktan kurtulamadı. Narlıdere'nin yüzde 8.9'la sonuncu olduğu listede Karşıyaka yüzde 10.2'yle 28'inci, Konak yüzde 10.3'le 25'inci sırada yer aldı.  




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.