YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 15 Şubat 2018 14:01

TOPLANTIYA DAMGA VURAN 3 KONU

TOPLANTIYA DAMGA VURAN 3 KONU
CHP TBMM’de basına kapalı bir grup toplantısı düzenledi. 5 saate yakın süren toplantıda Genel Merkeze sert eleştiriler yapıldı.

CHP’de gergin toplantı

CHP TBMM’de basına kapalı bir grup toplantısı düzenledi. 5 saate yakın süren toplantıda Genel Merkeze sert eleştiriler yapıldı. Sözcü’nün haberine göre  Muharrem İnce’ye yakın isimler ile Aylin Nazlıaka, Beşiktaş Belediyesi ile kurultay ve tüzük tartışması toplantıya damgasını vurdu. Genel Başkan yapılan eleştirileri aldıktan sonra yaptığı konuşmada, vekillerden Meclis’i boş bırakmamalarını istedi.

TOPLANTIYA DAMGA VURAN 3 KONU

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, kurultay sonrası ilk Parti Meclisi toplantısında, CHP’den ihraç edilen Aylin Nazlıaka’nın durumunun gündeme getirilmesine tepki gösterdi. “Makam odasındaki Atatürk portresini indirme” tartışmasında adları geçen vekiller de söz alarak Yılmaz’a tepki gösterdiler.

Zeynep Altıok, Yılmaz’a içinde “akrep” geçen bir şiirle karşılık verdi. Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, olaya kendisinin de adının karıştırılmasına sert tepki gösterdi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ TARTIŞMASI

Vekiller arasında yaşanan bir başka tartışma ise Beşiktaş Belediye Başkanlığı konusunda oldu. bir önceki Parti Meclisi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı aleyhinde imza toplandığını hatırlatan vekiller, imza toplanmasına ön ayak olanlardan birinin daha sonra yönetime girdiğini ve imzasını geri çektiğini belirterek, bu durumu eleştirdi. Eleştirilere muhatap olan vekilin ise buna sert tepki gösterdiği öğrenildi.

KURULTAY VE TÜZÜK TARTIŞMASI

Üçüncü tartışma ise kurultayda Muharrem İnce’ye delegeler tarafından verilen mükerrer oylarla ilgili konu ve Genel merkez’in bu konuya yaklaşımı oldu. İnce’nin ekibi ayrıca, tüzük kurultayı yapılacağının kendilerine haber verilmemesini, bunu internet sitelerinden öğrenmelerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu ise bu konudaki eleştirilere tüzük kurultayının yapılacağını defaaten söylediğini, bunun yeni bir şey olmadığını belirtti.

Bazı vekiller kurultayın ülke gündeminde yeterli ilgi görmediğini, CHP’nin sürekli AKP’nin yarattığı gündemi takip ettiğini de söyleyerek, genel merkezi eleştirdiler.

MECLİS’İ BOŞ BIRAKMAYIN

Kılıçdaroğlu toplantı sonunda tüm eleştirileri aldıktan sonra yaptığı konuşmada, vekillerden Meclis’i boş bırakmamalarını istedi.

Kendisinin kimi zaman vekiller tarafından yalnız bırakıldığından da yakınan Kılıçdaroğlu, “bazen verdiğim mücadelede tek başıma kaldığımı hissediyorum” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu, vekillerden sürekli CHP’lilerin katıldığı toplantılara katılıp, sürekli CHP’lilerle sohbet ederek, partiyi ve parti yönetimini konuşmak yerine, toplumun diğer kesimlerine de ulaşarak, Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmalarını da istedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.