KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 28 Mayıs 2016 11:09

Tuncay Özkan: 'Türkiye bu karanlık ve cehaleti yenecektir'

Tuncay Özkan: 'Türkiye bu karanlık ve cehaleti yenecektir'
Sanata yönelik çirkin saldırıya tepkiler çığ gibi artıyor. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan kamuoyundaki öfkeye tercüman oldu

 

 

 

 

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'tükürürüm böyle sanata' sözleriyle başlayan ardından 'ucube heykel' tartışmasıyla yeni bir boyu kazanan süreç, İzmir Metrosu'nda sergilenen heykele yönelik çirkin saldırıyla zirve yaptı. Heykele yönelik çirkin saldırıya ilk ve en net tepki veren isimler arasında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da vardı. Saldırıya yönelik tepkisini sosyal medya üzerinden duyuran Özkan yaptığı açıklamada 'Türkiye bu karanlık ve cahelati yenecektir' mesajı Verdi.

İşte Özkan'ın açıklaması.

 

 

Değerli Kamuoyu;

 

Dün İzmir Metrosunda gerçekleşmiş olan heykel saldırısı sanata, yaşam biçimimize, uygarlığımıza yapılmış vahim bir eylemdir.

 

Ülkemizin bu gerici zihniyetten kurtulacağı zamanlar elbet gelecek. Kars'ta Fethiye'de ülkemizin dört bir yanında heykelleri kaldırtan bu anlayış bugünde İzmir'de saldırarak amacına ulaşmayı hedeflemiştir. Türkiye bu karanlığı, cehaleti yenecek. İzmir'in aydınlığı ile Türkiye'yi yeniden kuracağız. Gecenin zifiri karanlığını bile tek bir yıldızın aydınlığı yok eder. İzmir buna gereken cevabı verecektir. Cehaletin karanlık perdesini kaldıracaktır. Umutla daha çok çalışacağız, bu yobaz cehaleti silip yolumuza devam edeceğiz. Sanatın ışığı bizleri aydınlatacak, meşale olacak, toplumumuzun önünü açacaktır.

 

Hiçbir saldırı, baskı ve yıldırma eylemi bizi bu kavgamızdan geri döndüremez. Etrafımızı sarmış hata ve yanlışlar birleşiminden oluşan bu gerici zihniyet, özgürlüğümüzü adaletimizi ve barışımızı yok etmek istiyor!

 

Sanatın, bilimin, kültürümüzün değerine inanan İzmir'in aydınlık insanlarını bu zihniyetin karşısında haykırmaya çağırıyorum! Bu çürük, yoz düzeni yıkana kadar mücadeleye çağırıyorum! İzmir'in tüm köşelerini sanatla, şiirle, aşkla, umutla ve mutlulukla doldurmaya çağırıyorum!

 

Çocuklarımızın güzel yarınlarının yolunu hep birlikte, omuz omuza kuracağız!

 

Sevgilerimle,

 

CHP İzmir Milletvekili

 

Ahmet Tuncay Özkan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.