EKONOMİ Haber Girişi : 27 Haziran 2018 11:28

Türkiye kazansın istiyoruz

Türkiye kazansın istiyoruz
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Türkiye kazansın istiyoruz

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yorgancılar yaptığı yazılı açıklamada, “Erkene çekilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini gerçekleştirdik. Dünya ortalamasının çok üstüne, demokrasiyi savunan ülkelerin milletlerinin göremeyeceği yüzde 87. 5 gibi bir katılım oranı ile seçime giden Türk milletini öncelikle tebrik ediyorum. İkinci tebriğimiz tabi ki, 6. seçimini de başarıyla kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Sn. Recep Tayyip Erdoğan’adır. Halkın hür iradesi bu yönde tecelli etmiş ve Türkiye yeni bir döneme ilk Başkanı ile adım atmıştır. Ülkemiz için, halkımız için hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yorgancılar açıklamasına şöyle devam etti: “Yeni yönetim sisteminin, ülkemizin kazanımlarını koruyarak, potansiyelini açığa çıkararak, çok daha güçlü, güven veren, umut vaat eden, doğrudan yatırımlar için cazibe merkezine dönüşen, üreten, takip eden değil takip edilen bir konuma yükseltilmesini canı gönülden diliyorum.Zaman artık çalışma zamanı. Projeleri hayata geçirme ve yüksek katma değerli üretme zamanı. Türkiye, son yıllarda üst üste seçimlerle, içerde ve dışarda gördüğü hainlikler karşısında verdiği mücadele ile gücünü açıkça ortaya koymuştur. Şimdi seçim sonrası, sen ben değil biz olma zamanı ve yeniden 2002-2007 dönemindeki reformist adımları atma zamanı. Kırılganlıklarımız var. Eksiklerimiz var. İyileştirmemiz gereken alanlarımız var. Jeopolitik risklerimiz var ve küresel ekonomide ticaret savaşları, uluslararası ilişkilerde güç gösterileri var. İşte şimdi, bu kararlılıkla bunları yapmanın tam zamanıdır. Çünkü bizim tek isteğimiz, O bu kazansın değil, Türkiye kazansın. Bu yönde bizler de, her türlü desteği vermeye hazırız. 6 adayın yarıştığı Başkanlık seçimleri, demokrasi şölenine yakışmıştır. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, barışı, huzuru, medeniyeti önceliğine alan İzmir’de de demokrasiye yakışır bir tablo çıkmış ve TBMM çatısı altındaki 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde, 5 Partimiz de İzmir’de temsil hakkı elde edebilmiştir. Bizim kendilerinden en büyük beklentimiz, konularımıza bizimle birlikte sahip çıkmaları, güzel İzmir’imizin artan cazibesinin doğru değerlendirilmesi için birlikte çalışabilmemizdir.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.