GÜNDEM Haber Girişi : 06 Haziran 2016 10:28

Türkiye'nin konuştuğu hakime sürgün gibi tayin

Türkiye'nin konuştuğu hakime sürgün gibi tayin
Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün Silivri Cezaevi'nde tutuklu olduğu günlerde yazdığı mektupla gündeme gelen Hakim Murat Aydın'a sürgün gibi tayin.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile 3 bin 746 hakim ve savcının atamaları yapıldı.

 

Kararnameyle 3 bin 228 adli yargıda, 518 idari yargıda olmak üzere 3 bin 746 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

HSYK yaptığı açıklamada 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmaların, 5 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlandığı belirtilerek, "2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kura kararnameleri ile atamalar yapılacaktır" denildi.

 

HEM O, HEM DE EŞİ

 

Atama fırtınasından nasibini alanlar arasında bir isim dikkati çekti. Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün Silivri Cezaevi'nde tutuklu olduğu günlerde onlara hitaben yazdığı mektupla gündeme gelen İzmir Karşıyaka Hakimi Murat Aydın da tayin edilen isimler arasındaydı. Üstelik sadece o değil, eşi hakim Gülay Aydın da tıpkı Murat Aydın gibi tayini çıkan isimler arasında yer aldı. Hakkında hiçbir ceza ve soruşturma olmamasına rağmen teamüllerde örneğine pek de rastlanmayacak şekilde tayin edilen Murat Aydın isyanını sosyal medya üzerinden verdiği mesajla paylaştı.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.