EKONOMİ Haber Girişi : 20 Eylül 2016 10:35

Türkiye'ye örnek oldular

Türkiye'ye örnek oldular
İzmir Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi ile okulun kantin ve yemekhanesi,Türkiye'nin ISO 9001 ve ISO 22000 belgelerine sahip olan ilk ve tek kurum oldu.
Türkiye'deki 67 bin okul arasında tek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten kantin ve yemekhane işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca, ayrıca Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Belediye ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan oluşan bir komisyon tarafından Karşıyaka'nın en iyi okulu seçildiklerini de hatırlattı. Başarının 3 yıldır verilen uğraşlar sonunda yakalandığını sözlerine ekleyen Ağca, '3 bine yakın dokümanla yapılan çalışmalar NAVİGA Uluslararası Bilgilendirme Kuruluşu tarafından denetlendi. Denetim sonucunda kantin, yemekhane ve okulda Türkiye'de yalnızca İzmir Karşıyaka Gazi Anadolu
Lisesi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip oldu. Bizim burada çalışma ilkemiz 'Yazdığını yap yaptığını yazılı hale getir'' oldu. Bu belgeyle etin, kullanılan malzemenin üretim yeri, tarihi, sertifikası gibi özelliklerinin hepsini takip edebiliyoruz. Örneğin, " Bu et ne zamanın?'' denilse biz bu etin raporunu alabiliriz, geriye dönük takibini yapabiliriz. Özel saklama kaplarımız ile 72 saat bir öğün yemeği saklayabiliyoruz. Bunlar, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereğidir zaten '' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.