EKONOMİ Haber Girişi : 28 Mayıs 2018 16:10

TÜROFED’den İZTO’ya işbirliği önerisi

TÜROFED’den İZTO’ya işbirliği önerisi
Yönetim kurulu toplantısı için İzmir’de bir araya gelen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) üyesi birliklerin başkanları İzmir Ticaret Odası’nı (İzTO) ziyaret etti.

TÜROFED’den İZTO’ya işbirliği önerisi

Yönetim kurulu toplantısı için İzmir’de bir araya gelen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) üyesi birliklerin başkanları İzmir Ticaret Odası’nı (İzTO) ziyaret etti. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'i kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Özgener’in yönetim kurulunda turizmcilere yer vermesinin anlamlı olduğunu belirten Ayık, İzmir turizminin gelişmesi ve sorunlarına çözüm getirilmesi konusunda işbirliği önerdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) ev sahipliğinde İzmir'de toplandı. Çeşme Boyalık Beach Hotel’deki beşinci dönem altıncı yönetim kurulu toplantısına katılan federasyon üyesi birliklerin başkanları, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile birlikte İzmir Ticaret Odası (İzTO) Başkanı Mahmut Özgener'i ziyaret etti. Ziyarette İzTO Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ile İzTO’nun turizmci Yönetim Kurulu üyeleri Oğuz Özkardeş ile Cemal Yıldırım da bulundu.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener’i seçilmesinden dolayı kutlayan ve görevinde başarılar dileyen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yönetim kurulunda iki turizmcinin yer almasının turizme verdikleri önemin göstergesi olduğunu söyledi. Kuzeyde Ayvalık, Dikili, Bergama, Foça, güneyde Kuşadası, Didim, Bodrum’u içine alan bölgenin lokomotif şehri İzmir’in Türkiye’nin en önemli turizm ürünlerinden biri olduğunu belirten Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’in Türkiye’nin Barcelona’sı olması işten bile değil. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Turizmin çatı örgütü olarak payımıza düşen neyse yapmaya, her türü katkıyı vermeye hazırız. İzmir’in tarihi, kültürü, gastronomisi, her şeyden önce yaşam tarzı var. Yaşam tarzı öne çıktığında çok farklı bir profilde misafir ağırlayabilir. Özel bir takım projeler geliştirerek İzmir’i çok hızlı bir şekilde o kulvara sokmak lazım. Her şey var, ama bunları bir ürün haline getirip ambalajlamak lazım. Bunu yapmak için birlikte çalışabiliriz.”

İzmir’i yaşam tarzıyla zengileştirecek trafiği yaratmak gerektiğini vurgulayan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, bunun için İzmir’in aktarma merkezi olması, direkt uçuşlarla uluslararası bağlantılar sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi. İzmir’in turizm hedeflerine ulaşması için direkt uçuş konulmasının yeterli olmayacağını vurgulayan İzTO Başkanı Mahmut Özgener, “Direkt uçuş hepimizi arzusu. Ancak, İstanbul’a üçüncü havaalanından sonra bunun gerçekleşme olasılığı zayıf görünüyor. Buradan direkt uçuşlar olsa bile sınırlı kalacağını tahmin ediyorum. Bizim o olmayacak gibi planlama yapmamız lazım. Önce talebi yaratmak lazım” diye konuştu.

Turizmi çok önemsediklerini, İzmir turizminin sıçrama yapmasını istediklerini vurgulayan Mahmut Özgener, işbirliği önerisi için Ayık’a teşekkür etti. “Bu kentteki büyük turizm potansiyelini değerlendirmek için ne lazımsa birlikte yapmaya çalışalım” diyen İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, ziyaretleri nedeniyle TÜROFED Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ziyaretleri anısına Özgener’e bir plaket sundu.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın önderliğindeki ziyarete şu kişiler katıldı:

TÜROFED Başkan Yardımcıları Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyeleri Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Çukurova Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Cafer Tayyar Zaimoğlu, Çukurova Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Can Akşit, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, TÜROFED Koordinatörü Necip Boz ve İdari İşler Sorumlusu Aslı Vaz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.