POLİTİKA Haber Girişi : 10 Ağustos 2018 10:58

'Tüzük kurultayı için imza verilecek'

'Tüzük kurultayı için imza verilecek'
CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. Yeterli imzaya ulaşamadıkları belirtilen muhalifler pazar günü Ankara'da düzenleyecekleri toplantı için delegelere mesaj gönderdi.
CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. Yeterli imzaya ulaşamadıkları belirtilen muhalifler pazar günü Ankara'da düzenleyecekleri toplantı için delegelere mesaj gönderdi. Toplantının gündeminde tüzük kurultayı var.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, muhaliflerin oluşturduğu Çağrı Grubu, tüzük kurultayı önerisini tartışmak üzere imzasını veren delegelerle pazar günü Ankara'da Türkiye Barolar Birliği'ne ait Latanya Oteli'de toplanıyor.

Çağrı Heyeti adına delegelere gönderilen mesajda şu ifadeye yer verildi:

"Sevgili Yol Arkadaşımız,

Olağanüstü Kurultay çağrısında bulunan delegelerimiz ile bir araya gelip bundan sonraki yol haritamızı belirlemek üzere 12.08.2018 Pazar günü saat:14.00'te Ankara Latanya otelde toplantı düzenleyeceğiz. Düşünceleriniz bizim için önemlidir. Katılımınızı rica ederiz."

'Tüzük kurultayı için imza verilecek'

Muharrem İnce'nin de katılacağı toplantıda tüzük kurultayı önerisi tartışılacak. Bu toplantıda alınacak karar doğrultusunda pazartesi notere gidilerek, tüzük kurultayı için imza verilecek.

Tüzük kurultayına gidilebilmesi için toplam delegelerin yüzde 20'sinin imzası yetiyor. Bu da 248 delegeye denk düşüyor. Muhalifler, tüzük kurultayında 622 imza toplayarak, genel başkan seçimi yapmayı planlıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.