SPOR Haber Girişi : 25 Mayıs 2016 12:04

Ufuk Sarıca yuvadan uçuyor

Ufuk Sarıca yuvadan uçuyor
Pınar Karşıyaka'ya tarihi başarılar kazandıran antrenör Ufuk Sarıca'nın Beşiktaş Sompo Japan'ın kıskacında olduğu iddia edildi.

Futbolda şampiyon olmasına rağmenbasketbolda potada bu sezon play off'a kalamayan siyah beyazlılarda yeniden yapılanmaya gitmeyi planlayan Başkan Fikret Orman'ın, basketbolun başına ısrarla Ufuk Sarıca'yı getirmek istediği öğrenildi. 


Beşiktaş'da daha önce oyuncu ve antrenör olarak görev yapan başarılı çalıştırıcı ise geçen ay medyada yer alan Beşiktaş Sompo japan'la anlaşacağı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

Dört sezondur görev yaptığı Pınar Karşıyaka'ya 1 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandıran, Eurochallenge ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı birer kez de finalde son saniyede kaybeden Ufuk Sarıca'nın kulüple 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Gelecek sezon Euroleague'de yer almayacağı için basketbol bütçesi 18 milyon TL'den 8.5 milyon TL'ye düşecek yeşil kırmızılılarda Mutlu Altuğ başkanlığındaki yeni yönetimin yıllık ücreti 600 bin dolar (1.8 milyon TL) olan başarılı antrenörden bu rakamda fedakarlık yapmasını isteyeceği iddia edildi. Ufuk Sarıca ise bu yıl yaşanan yönetim krizleri nedeniyle yalnız kalmalarından şikayet etmişti.

KARŞIYAKA'DA SEMBOL
Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ ise Ufuk Sarıca'nın yeşil kırmızılı camiaya mal olmuş bir isim olduğunu söyledi. Pazar günü yapılan kongrede başkanlık koltuğuna oturan Altuğ, "Ufuk Sarıca'nın Beşiktaş'la anlaştığı iddiaları şu an kesin bir gerçeklik taşımıyor. Bizimle sözleşmesi devam ediyor. Kendisiyle Galatasaray Odebank deplasmanı sonrası telefonla görüştüm. Hafta içinde bir araya geleceğiz. Gönlümüzden Karşıyaka'da kalıp hizmetlerine devam etmesi geçiyor" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde geçen sezonu şampiyonlukla tamamlayan Pınar Karşıyaka, bu sezon hem Avrupa'da hem de ligde Galatasaray Odeabank'a elenmekten kurtulamadı. Pınar Karşıyaka, Eurocup Son 16 Turu'nda rakibini evinde 67-64 yendi, rövanşı 93-65 kaybederek elendi. Sezon boyunca sakatlık problemleriyle boğuşan ve transfer ettiği 9 yabancıdan elinde 4 isim kalan Karşıyaka, play off'a ise rakibini deplasmanda 74-67 yenerek başladı. Galatasaray, Karşıyaka'nın son dakikaya kadar önde olduğu İzmir'deki ikinci maçı 65-62, İstanbul'daki son randevuyu 77-62 kazanarak yarı finale çıktı. 

Galatasaray Odebank'ı çalıştıran A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, 2 eşleşmede de ay yıldızlılardaki yardımcısı Ufuk Sarıca'yı son anda geçmeyi başardı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.