“Üreten ve mutlu bir Buca için oylar CHP’ye”

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’la yerel seçimlere günler kala gazetemize çalışmalarını anlattı. Akdağ, Millet İttifakı’nın büyük teveccüh gördüğünü söyleyerek, 31 Mart’ta yüksek bir oyla kazanacaklarını söyledi

“Üreten ve mutlu bir Buca için oylar CHP’ye”

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Buca’da parti içi tartışmaların geride kaldığını söyleyerek, biz Cumhuriyete yaşıt partiyiz,Cumhuriyeti kuran ve bu ülkede çok partili sisteme geçişi sağlayan, demokratik teamüllere inanmış bir partiyiz bu bağlamda içimizde tartışmaların olması gayet normal.Bu bizim zenginliğimiz ancak bu durum kimseyi yanıltmasın çünkü bizim hedefimiz tek.Cumhuriyet Halk partisinin tüm paydaşları laik.demokratik,tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinden yanadır.Biz yüzümüzü muaassır medeniyete dönmüş gözleri zirvede olan güçlü bir partiyiz.Türkiye’nin tartışan konuşan eleştiren ve hesap verebilen tek kurumuyuz.Biz biriz ve bir bütünüz. Buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum.

“Vatandaşlarımız geçmişte hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar; vatanını, bayrağını,seven,demokratik kurum ve kuralların sağlıklı işletilmesinin gerekliliğine inan,

Kişi temel hak ve hürriyetlerinin anayasal güvenceye bağlandığı bir ülke özlemi içerisinde yaşayan ve bunun gerçekleştirilmesini arzulayan herkes bize oy vermelidir ve inanıyorum ki verecektir. Biz Mustafa Kemal ATATÜRK ‘TEN aldığımız mirası geliştirmek güçlendirmek ve büyütmek zorundayız. Bu bizim aziz şehitlerimize,çocuklarımıza ve şanlı tarihimize karşı bir sorumluluğumuzdur.

Bu seçim kader seçimidir.

Bu seçimde demokratik katılım hakkımızdır oylanan,geleceğimizdir,kaynamayan tencere işsiz gencimiz yetim ve öksüz kalan çocuklarımızın kaderidir.Bu bağlamda oyunuz bu konuda söyleyebileceğiniz en güçlü sözünüzdür. Demokrasi, çok seslilik ve özgür bir yaşam demektir.Vatandaşlarımdan istediğim kendi geleceklerine sahip çıkmalarıdır.Bu konuda hepimize önemli görevler düşmektedir.Mutlaka oyumuzu kullanıp ve oy kullandığımız sandık sonuçlarının sağlıklı sayılabilmesini sağlamaktır.Sandıklara sahip çıkmak bir demokrasi görevidir.Bu seçimde sandıklarda görev alacak,sandıklara sahip çıkacak vatandaşlarımızı tarih demokrasi emekçileri diye yazacaktır.

 

-Sayın Akdağ bir siyasetçi olarak kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

 1967 doğumluyum. Halkla İlişkiler Meslek Yüksek Okulu mezunuyum. Ailemin konumu gereği çocukluğumdan beri her zaman  yakından takip ettiğim siyasi büyüklerim, parlementerler, senetörler oldu.Ancak aktif siyasi yaşamıma  1991 yılında SHP’de başladım. Komisyonlarda çalıştım. 1992-95 yılları arasında SHP’de ilçe yöneticiliği yaptım. SHP ve CHP birleşmesi sonucunda CHP’de çalışmaya başladım. 1997’de işyeri açıp Narlıdere’den Buca ya taşındım. 2014’te CHP Belediye Meclis üyesi adayı oldum. 10 Aralık 2017 tarihine kadar belediye meclis üyesi olarak Buca’da çalıştım. Buca CHP İlçe Başkanı olarak seçildim. Belediye Meclis üyeliğinden istifa ettim. Halen Buca CHP İlçe Başkanı olarak görevimi sürdürüyorum.

 -Sayın Akdağ, Türkiye siyaset tarihinin en kritik yerel seçimlerinden birinde CHP Buca İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorsunuz. Bu siyasi süreci hem şahsınız hem CHP Buca örgütü açısından değerlendirir misiniz?

Türkiye son yılların en önemli seçimlerine benim ilçe başkanlığı dönemimde girdi.İlçe başkanı olduğumdan beri referandum, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ve şimdide yerel seçim sürecini yaşıyoruz.Bir ülke peş peşe bu kadar seçimi niye yapar ,nasıl yapar bu bile başlı başına sorgulanması gereken bir durumdur.Ancak biz örgütümüzle birlikte hep alanlarda olduk.Vatandaşın içindeydik onların dertleriyle dertlendik sevinçleriyle keyiflendik.Ancak sizlerde taktir edersiniz ki ülkemizin genel siyasetinin yanlış mecrada seyir etmesi Bucamızı da yakından ve olumsuz olarak etkiliyor.Ancak Belediyenin Cumhuriyet Halk Partisinde olması bu olumsuzlukları minimize ediyor.

İktidar Türkiye’yi krizden krize seçimden seçime koşturarak aslında ülkeyi doğru yönetmek yerine muhalefeti yormak ve tekelci anlayışını sürdürmek istiyor.Bu bağlamda süreci istediğimiz şekilde şekillendiremiyoruz.Çünkü bizim partimizde adaylıkların belirlenmesinde gelenek haline gelen önseçim uygulanırdı.Bu demokratik kuralların işletilebilmesi içinde bir gerekliliktir.Acilen Partimiz bu çizgisine geri dönmeli önseçimle birlikte alternatif kriterlerde koyabilmeli en tartışmasız şekilde adaylarını belirlemelidir.Bizim örgütümüz dinamizmini önseçimlerde almaktadır.Bu nedenle örgütümüzün eski heyecanına kavuşması için önseçim mutlaka yapılmalıdır.Bu tek başına bir kriter olmayabilir ancak mutlaka yapılması gereken bir yöntem olmalıdır.

Tabi ki biraz öncede söylediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi sadece bir seçim yarışına girmiş değil bir demokrasi mücadelesi vermektedir.Bu konudada üzerine düşeni yapmaktadır.Bu tolda mücadele ederken bazen istenmeyen aksaklıklarda olabilmektedir.herkes bu mücadeledeki rolümüzü görüyor ve taktir ediyor.Bu mücadeleyi bu seçimde millet ittifakı olarak İyi Partiyle birlikte yürütüyoruz.Her konuda istişare içerisindeyiz.Birlikteliğin uzlaşmacı yaklaşımın gereği de ortak değerler etrafında birleşmekte ve kenetlenmekte geçiyor.Bu seçim deki öne çıkan ve geçmiş seçimlerdeki birlikteliğimizin kaynağını teşkil eden sorunların yanında birde ekonomik krizden ülkeyi çıkarma sorumluluğu eklendi.Maalesef ülkemizdeki ekonomik istikrarsızlık mutfağımızı yangın yerine çevirdi işsizlik oranlarımız her geçen gün artar duruma geldi.Ülkemizdeki döviz kurları Amerikan başkanının günlük kaprisleriyle belirlenir hale geldi.Bu yerel seçim aday belirleme yöntemi r Merkez ataması yöntemi şeklinde  uygulanınca  tüm aday adayları  “Ben Olabilirim” Hakkını doğal olarak kendinde gördü. Bu durum da ister istemez kırgınlık yaratıyor. Buca’da adaylık süreci sancılı başladı.Ancak tüm bunları büyük oranda aştık ve adayımızı belirlendi. Bu sürecin sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı yapan birlikte meclis üyeliği yaptığımız CHP’de görev almış Avukat Erhan Kılıç atandı. Seçim çalışmalarımız çok güzel gidiyor.İnanıyorum ki Pazar günü sandıkda bahar havası yaşanacak ve açık ara seçimi alacağız.Vatandaşlarımızda istirham ediyorum tahriklere ve kara propogandaya kapılmadan sabırla ve barış içerisinde bu süreci tamamlama noktasında bize yardımcı olmalarıdır.

Bizim ittifakımız zoraki bir ittifak değil kayıkçı kavgası hiç değil bir gönül birlikteliği birlikte mücadele etme azmi ve kararlığı içerisinde ülkemizin yerel siyasetini şekillendirmek ve demokrasimize sahip çıkmaktır.Komşuyu komşuya düşman eden değil kucaklatan birlikte gülen eğlenen bir kampanya yürütüyoruz.Bunu Başarcağız başarmak bizim borcumuzdur.Çünkü 17 yıldır ülkeyi yönetenler artık pazardaki fiyattan tutunda 8 milyona ulaşan işsizlik oranına çare üretemiyor aciz durumdadır.

 -Buca, son 5 yılda İzmir’in nüfus olarak en büyük ilçesi haline geldi. Bu gelişim seyrinde CHP’li belediye yönetimlerinin bunda olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Elbette düşünüyorum. Sadece Buca’da değil tüm Türkiye için geçerli bir durum haline geldi.Cumhuriyet Halk partili Belediyeciliğin olduğu yerlerde Türkiye’de İnsani Değerlerin Önemsendiği belediyelerin ilk sıralarını aldı.Bizim ilçemiz Buca ‘da farklı yapısıyla hak ettiği yeri almak için hızla çalışmaya devam ediyor.Bucanın buna gücü yeter çünkü Buca İzmir’de Levantenler in yerleşim bölgesi iken ilk olarak Balkanlar’dan göçler sonucunda kültürel olarak zenginleşmiştir Buca’nın kültürel kimliğinde 1970 sonrasında Anadolu’nun birçok şehrinden gelen göç dalgası etkili olmuştur. Bucalı kimliği böylece her coğrafyadan ve tarihten beslenmektedir. Buca zengin ve büyük bir kenttir. 2018 TÜİK Verilerine göre nüfus bakımından İzmir İn en büyük 3 ilçesinden birisi Buca’dır. Reelde 600 bine yakın olan nüfus TÜİK verilerine göre 499 bin 325’tir. CHP’li belediyelerin başarısı var. Türkiye’den iç göç olan har ilçede yönetimin CHP’de olduğunu görüyoruz. Buca, Bornova, Konak, Seferihisar ve Çiğli vb gibi…CHP’li belediyeler son yılarda kentlerde en büyük beklenti Kentsel Dönüşümlümdeki rant beklentisini reddetmişlerdir. Yerinde ve kesinlikle halkı mağdur etmeyen sosyal projeler hazırlayıp desteklemişlerdir. CHP’li belediyeler sadaka kültürü yerine sosyal belediyecilik anlayışını benimsediler. Sosyal market, ve üretici kooperatifleri gibi, öğrenci bursları gibi projeler ile iş ve aş paylaşımı adil hele getiren bir yaklaşımı benimsediler.Bakın Sn.Aziz KOCAOĞLU döneminde başlayan ve önümüzdeki dönemde de artarak devam eden bir sosyal belediyecilik anlayışı başarıyla yürütülmektedir.İhtiyacı olan vatandaşlar tespit edilip parti örgütlerinin payandası altında kalmadan belediyelerimiz tarafından sessiz sedasız gösteriş yapılmadan kimsenin onuru incitilmeden ihtiyaçları giderilmekte ve yardım eli uzatılmaktadır.Bu bağlamda emeği geçen tüm Başkanlarımı ve çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.Onlar Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu gerçek manada özümsemiş insanlardır.

 -24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın başarı gösterdiği bir ilçede başkansınız. İttifakın diğer partisi İYİ Parti ile nasıl bir ortaklaşma içinde çalıştınız? Son birkaç günde neler yapacaksınız?

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti arasında demokrasi mücadelesini yürütme sorumluluğu içerisinde karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı birliktelik söz konusudur.

Bu birlikte mücadele anlayışı ülkenin ihtiyaçlarından kaynaklanmış ve Genel Başkanlarımız başta olmak üzere tüm örgütlerimiz bu mücadeleye sadece elini değil bedenlerini koymuşlardır.Bu ülkede Cumhuriyetimizin,demokrasimizin, var olması mücadelesidir.Nasıl ki Cumhurbaşkanımız Dünya Beşten büyüktür diyorsa bende burada seslenmek istiyorum Seksen milyonun ortak aklı bir kişinin aklından daha güçlüdür.Siz niye ortak akla güvenmiyorsunuz sizin gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan ediyorsunuz.Oysa biz yoksulda kalsak en büyük gücümüz milli birlik ve bütünlüğümüzdür,dayanışma gücümüzdür.Niye bizim elimizdeki en güçlü silahımızı yok etmek istiyorsunuz.Hiçbirimizin kişisel ikbal ve gelecek kaygısı bu milletten daha önemli değildir.Unutmayın ki biz kuvayı milliye destanını yazan insanların evlatları,onların mirasının bekçileriyiz.Bizleri terörist ilan etmekten sıkılmalı utanmalısınız.Güneş balçıkla sıvanmaz atasözünü hatırlatmak isterim.

Kaldı ki sizin seçmeniniz bile bu sınır tanımaz saldırılarınız karşısında bizim mağrur duruşumuzu sempatiyle karşılıyor.Bu her partiden her kesimden her yaş grubundan çok sayıda destek görüyoruz.Sizin telaşınızı anlıyoruz.Ancak bizim mücadelemiz asla hukuktan haktan adaletten sapmayacaktır bunu bilin istiyorum ve diyorum ki Aşkla çalışıyoruz. Kazanacağız.

-Bu arada AK Parti çatısı altında seçime giren Cumhur İttifakı’nın seçim bürosunda yaşanan hareketlilik ve başta cezaevinin kalkmasıyla ilgili vaatleri dikkat çekiyor. Buca’da cezaevinin kaldırılması bir yerel yönetim sorunu ve yetkisi midir? Bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Bucalı artık semtinde beş yıldızlı yeni cezaevi dahi görmek istemiyor.Bucalı Cezaevinin kaldırılmasını en az akp lideri kadar istiyor.Ancak bu alanda belirlenmiş kişilere rant sağlanmasına razı değil Bucalılar bu alanın kent kültürüne,kentin ortak değerlerine hizmet edecek sanatsal sportif etkinliklerin gerçekleştirileceğive suç oranlarının azaltılmasını sağlayacak rehabilite çalışmalarının yürütülebileceği bir kent meydanı spor kompleksi olarak görmek istiyor.İşte biz bunu taahhüt ediyoruz.Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Kaldı ki  Buca Cezaevi AKP Buca Adayının tek umudu olmaktan çıkmalı başka projeler ortaya konmalıdır.Bu proje yeni değildir. Sayın Cemil Şeboy uzun yıllar önce bu projeyi meclisten geçirmiş Adalet Bakanlığı’na sunmuştur. Çözüm ve yanıt alamamıştır.Cezaevi’ni kaldırmak yerel yönetimin değil merkezi hükümetin yani AKP Hükümeti Adalet Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. Ne yazıkki 17 yıllık AKP iktidarında hak arayan herkes cezaevine atılmıştır. Övünülmesi ve projelendirilmesi gereken suçlar  ve cezaevleri olmamalıdır.

 -Türkiye’de her yerel seçim genel seçim havasında geçmiştir; ama söylemlerin bu kadar sert olduğu bir yerel seçim daha anımsamıyorum. Buca’da CHP olarak merkezi siyasetin bu sert dilinin sahadaki etkisini izleyebiliyor musunuz ve buna karşı nasıl bir çalışma tarzı geliştiriyorsunuz?

Öncelikle bu bir yerel seçim 1 Nisan 2019 tarihinde uyandığınızda yüzünüzdeki tebessümü eksik etmeden komşunuza günaydın diyebileceğiniz bir atmosferde geçmesi gerekiyor.Ancak iktidar huzurdan rahatsız çünkü gerilimden besleniyor .Biz buna ortak olmayacağız..Çünkü biz MİLLET İTTİFAKIYIZ.

Şairin dediği gibi;

Memleket isterim, Gökmavi, dal yeşil, tarla sarı olsun, Kuşlarin, çiceklerin diyarı olsun. Kuşların çiceklerin çiçeklerin diyarı olsun Memleket isterim, Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun, Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim, Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun, Kış günü herkesin evi barkı olsun Kış günü herkesin evi barkı olsun Memleket isterim, Yasamak, sevmek gibi gönülden olsun, Olursa bir sikayet Olursa bir sikayet Olursa bir sikayet Olursa bir sikayet ölümmden olsun!!!

Buca CHP İlçe Başkanı olduktan sonra üçüncü seçim dönemini geçiriyoruz. Siyaset çözüm bulma ve uzlaştırma sanatıdır. Halkın toplumun dertlerine çare bulmak umut ve özgürlük vermek bizlerin görevidir. Germek, tehdit etmek ya da kara propaganda yaparak algıları değiştirmeyi benimsemiyoruz. Millet İttifakı da aynı ilkeyi benimsiyor. Halkımız maalesef 17 yıldır gerçekleri yalanlarla örten tehdit eden korkutan ötekileştiren bir iktidar anlayışı ile yönetiliyor. Mutsuz gergin ve umutsuz. Toplumumuzun gerginliğe kutuplaşmaya öfkeye tehdide değil sakinliğe birlikteliğe mutluluğa ve anlayışa ihtiyacı var. AKP İktidarı 17 yıldır ekonomik siyasi politik ve toplumsal bütün gerçekleri kara propaganda ile değiştiriyor. Yandaş medya havuzu ile basın yayın organları ile bunu gerçekleştiriyor. Sürekli olarak bilinçli bir yanlış taraflı yandaş haber dizisi ve açıklamalar dizisi yapılıyor. Yeni üretimler yapmayan keşiflere mutluluğa açık olmayan AKP İktidarı politikasını algı değiştirme gerçekleri çarpıtma ve gerginlik korku yaratma üzerine kurmuştur. Herkesin siyasi görüşüne ve siyasi çalışmalarına saygılıyız. Doğruları söylemekten yılmayacağız. Bu düşünceyle aşkla çalışıyoruz. Halkımız da teveccüh gösteriyor. Teşekkür ediyoruz.

-Siz tabii ki CHP İlçe Başkanısınız ancak, yine de size 31 Mart sonrasında partiniz belediyeyi kazandığında en çok görmek istediğiniz veya müdahil olmak istediğiniz hizmeti sormak isteriz….

İlk aklıma gelenler Kadınların Kooperatifleşmesi ve Üretim Kooperatiflerinin kurulması. Mutlu kentler için Kentsel Dönüşümün Bucalıları mağdur etmeden kent estetiğine ve tarihsel dokuya  saygıyla gerçekleştirilmesi. Çocuklar ve gençlere yönelik eğitimi, sanat, spor, burs projelerinin artarak devam etmesi. Buca’nın üreten kazanan paylaşan mutlu insanların kenti olduğunu yaşamak istiyorum. Bunlar hayal değil. Mümkün adımları daha önceden atılmış projeler var yenileri de yolda. Tüm Bucalıları parti farkı gözetmeden Millet İttifakı’na oy vermeye davet ediyorum.Gençler ve kadınlarımıza yönelik projeleri ağırlıklı olarak görmek ve mutlaka üretime dayalı projeleri görmek beni mutlu edecektir.Yaşanacak seçimin başta Buca’ mız ve İzmir’imiz olmak üzere Tüm ülkemize hayırlı olmasını diler barış ve kardeşlik içerisinde geçirilmesini temenni ederim.

 

  • 2 / 1 “Üreten ve mutlu bir Buca için oylar CHP’ye” 0

  • 2 / 2 “Üreten ve mutlu bir Buca için oylar CHP’ye” 1