YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 12 Nisan 2019 15:22

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz görevine başladı

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz görevine başladı

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz görevine başladı

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, bugün mazbatasını alarak görevine resmen başladı.

 Urla’nın yeni Belediye Başkanı, meclis üyeleri, İlçe Başkanı Hakan Özbadur, CHP örgütü ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile sabah saat 10.00 da Urla Adliyesi’ne gitti. Burada yapılan törenle mazbatasını alan Burak Oğuz ve yeni meclis üyeleri görevlerine resmen başladı.

 Adliyedeki törenden sonra Belediye Başkanı Oğuz ve meclis üyeleri Belediye Meclis Salonu’nda eski belediye Başkanı Sibel Uyar ve eski meclis üyeleriyle bir araya geldi.

 Görevini Burak Oğuz’a teslim eden Sibel Uyar, duygusal bir konuşma yaparak Urla’da demokrasinin çok güzel bir örneğinin verildiğini anlattı, yeni belediye başkanına başarılar diledi.

Duygusal anların yaşandığı devir teslim töreninde Uyar, yeni Belediye Başkanı’ndan “Canım kardeşim” diyerek söz ettiği konuşmasında gönül rahatlığı ile makamını devrettiğini ve bu ekibin başarılı olacağına inandığını söyledi.

 Görevi, Sibel Uyar’dan resmen devir alan Burak Oğuz ise konuşmasında çok heyecanlı olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sibel Başkanımızın söylediği gibi, gerçekten demokrasi adına çok güzel bir imaj yarattık. Aldığımız bayrağı en yukarılara taşımak bizim görevimiz. Başkanımıza bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Seçim sürecinde de bize büyük katkılar verdi. Ayrıca şunu ifade etmek istiyorum, ben 66 bin 360 kişinin belediye başkanıyım. Hiç kimseyi ayırmadan, kayırmadan hizmet etmeye, Urla’ya bu güne kadar yapılmışların üzerine yeni taşlar koymak, ilçemizi kalkındırmak niyetiyle işe başlıyoruz. Başımızın üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın altında, göğsümüzde Atatürk rozetimizle, dilimizde İzmir Marşıyla, güler yüzümüzle, ilçemiz için çok çalışacağız” dedi. 

 Daha sonra Belediye Başkanı Burak Oğuz, Sibel Uyar’a bir plaket sunarak makamı devraldı. Ardından belediyenin önünde biriken binlerce vatandaşın katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Halka, “Güleryüzlü Belediyecilik anlayışını” anlatan Oğuz; “Biz demokrasinin büyük bir değer olduğunu bilerek ve bunu unutmadan görev yapacağız. Seçim meydanlarında söylediğimiz gibi, başımızın üzerinde dalgalanan bayrağımızın vazgeçilmezliğinin farkında olarak, göğsümüzde Atatürk rozetimizle, dilimizde İzmir Marşıyla, güler yüzümüzle,  bilime değer vererek, çağdaşlığın, teknolojinin, bilginin peşinden koşarak, çalışacağız. Bu ilçe için çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Sadece bize oy verenlerin değil, bu ilçede yaşayan herkesin belediye başkanı olarak ekibimle birlikte tüm halkımızın sevgisini ve saygısını kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

 Çelenk sunumunun ardından ise Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz makamında tebrikleri kabul etti.