YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 01 Şubat 2018 13:40

Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek

Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek
Ev Yemekleri - Türk mutfağı, et ve balık restoranlarına 3 ödül geldi

Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek

Ev Yemekleri - Türk mutfağı, et ve balık restoranlarına 3 ödül geldi

Mandal Ajans tarafından hazırlanan İzmir’in ve Türkiye’nin ilk videolu interaktif yeme – içme & eğlence rehberi İzmir Gourmet Guide’ın her yıl düzenlediği  “Bir Adım Öne Çıkanlar” değerlendirmelerinde Urla’ya üç ödül birden geldi. Ev Yemekleri ve Türk Mutfağı’nda Begendik Abi, Balık restoranlarında Akın’ın Yeri, Et restoranları arasında ise Seyhan Et jüri ve halk oylamalarından sonra ödüle layık görüldü.

8. kez düzenlenen değerlendirmelerde İzmir Gourmet Guide tarafından oluşturulan Seçici Kurul, çeşitli kategorilerde alanlarında öne çıkan restoran ve işletmeleri ön elemeden geçirerek listeledi. Daha sonra seçilen işletmeler halk oylamasına sunuldu. İzmir genelinde yapılan oylamalarda bu yıl 56 bin 503 oyun kullanıldığı açıklandı. Halk oylamasının ardından her kategoride 5 işletme finalist oldu. Seçici kurul bu finalistler arasında öne çıkanları açıkladı.

Daha önce de alanında ödüle layık görülen Beğendik Abi bu yıl da Türk Mutfağı ve Ev Yemekleri dalında en başarılı restoran oldu. Bu alanda İzmir’deki Kısmet Lokantası ödül aldı.

Urla’ya Balık restoranları arasında da bir büyük ödül geldi. Özbek Köyü’ndeki Akın’ın Yeri jüri tarafından seçildi. Et restoranlarında ise yine Urla’dan Seyhan Et jürinin seçtiği restoran oldu.

Urla’nın elinin tadı iyidir

Ödül alan işletmelerden Beğendik Abi’nin sahiplerinden Handan Kaygusuzer, herhangi bir başvuru olmaksızın uzman jüri üyeleri ve halkın seçimiyle bu ödüle ulaştıklarını belirtirken, “Böyle bir sonuç elbette bizleri mutlu etti” dedi. Kaygusuzer, şunları söyledi ;

“Urla’nın yemek konusundaki başarılarının tarihi ve kültürel mirasımızla doğrudan ilişkisi var. Urlalı’nın elinin tadı iyidir. Bu lezzetli yanımız Enginar Festivali’miz, Mart Dokuzu Ot Festivali’miz ile birlikte ön plana çıktı. Alınan bu başarılı sonuçların tüm esnafımızın ve Urlamızın yararına olacağına inanıyoruz. Daha çok konuğu ağırlamak isteyen Urla’nın bu beklentisine yarışma sonuçları da destek verdi.”

Hedefimize ulaşacağız

Urla’da birbirinden lezzetli yemek yapan, konuk ağırlayan işletmelerin varlığına dikkat çeken Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da ödül alan işletmeleri kutladı. Uyar, “Urla dünyada da ön plana çıkan Gastronomi Turizmi konusundaki iddiasını bu sonuçlarla da gösterdi. Çeşitli kültürlerden insanlarımızın yaşadığı Urla’da yiyecek-içecek sektörü de uluslararası başarılara uzanan bir yolculuğun içindeler. Urla’yı bu yönüyle de ön plana çıkarma çabalarımız sürecek” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.