EKONOMİ Haber Girişi : 26 Mart 2018 16:25

“UZATILAN ELİ GERİ ÇEVİRMEYECEĞİZ”

“UZATILAN ELİ GERİ ÇEVİRMEYECEĞİZ”
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Türkiye’deki döküm sanayi üretiminin yüzde 70’inin İzmir’de gerçekleştirildiğini söyledi.

Özgener: Fuar için iddialıyız

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Türkiye’deki döküm sanayi üretiminin yüzde 70’inin İzmir’de gerçekleştirildiğini söyledi. Makine ve Metal İşleme Fuarları nedeniyle kentin altyapısının bu fuara da hazır olduğunu belirten Özgener, “İddialı olduğumuz Döküm Fuarı kısa sürede Mermer Fuarı’nın yakaladığı başarıyı yakalarız. İzmir bu işi çok da güzel yapar” dedi.

Bornova Pınarbaşı’ndaki İzmir Dökümcüler Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir Bilumum Dökümcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Üründü, İzmir Dökümcüler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ergül Bıyık, İZTO Meclis Üyesi adayları Hüseyin Düzyol, Suphi Toros, Mehmet Manav ve Oğuzhan İnan ile sektör temsilcileriyle biraraya geldi.

 “ALTYAPI ZATEN HAZIR

İzmir’in her alanda önemli potansiyele sahip olduğunu fakat bu potansiyelini yeterince kullanamadığını kaydeden Özgener, döküm sektörünün de benzer durumda olduğunu vurguladı. Döküm sektörünün otomotiv yan sanayi, makine yan sanayi ve talaşlı üretim sektörleriyle birlikte çalışıp ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını açıklayan Özgener, İzmir’in bu potansiyelini ‘Döküm Fuarı’ ile tüm dünyaya gösterebileceğini kaydetti.  Döküm sektöründe İzmir’in ülke lideri konumunda bulunduğunu aktaran Özgener, “Ülkemizdeki döküm sektörünün yüzde 70’lik üretimini bu kent sağlıyor. Bu şehirde Metal İşleme, Makine, Mermer fuarları yapılıyor. Bu fuarlar nedeniyle zaten alt yapısı hazır olan İzmir’de, Döküm Fuarı düzenlemesi için hiçbir engel yok” dedi.

“UZATILAN ELİ GERİ ÇEVİRMEYECEĞİZ”

İzmir Bilumum Dökümcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Üründü ise, en önemli hedeflerinin İzmir’de Döküm Fuarı düzenlemek olduğunu belirtti. Mermerciler Odası ve Ayakkabıcılar Odası gibi odaların İzmir’de başarılı fuarlara imza atıp dünya firmalarını buraya çektiğini ifade eden Üründü, “Söylediğiniz gibi dökümcülük konusunda Türkiye’nin öncü kentlerinden biri olmamıza karşın fuarlar için başka illere veya yurtdışına gidiyoruz. Döküm Fuarı’nın mutlaka İzmir’e kazandırılması gerekir. Bu çerçevede İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener’in bize uzattığı eli biz de geri çevirmeyeceğiz” diye konuştu.

DESTEK ARTSIN, OKUL YAPILSIN

İZTO 63. Meslek Komitesi Meclis Üyesi adayı Hüseyin Düzyol ise her bir meslek komitesinin kendi içinde bir iletişim sistemi kurup sorunların hızlıca çözüme ulaştırılması gerektiğini vurgularken, Meclis Üyesi adayı Mehmet Manav da hükümetin fire ve zayiatlara karşı verdiği destekleme oranlarının arttırılması gerektiğini söyledi. Eleman sıkıntısı da yaşadıklarını sözlerine ekleyen Manav, bölgeye bir çıraklık okulunun da kurulabileceğini vurguladı.

SEÇİLMESEM DE ÇÖZECEĞİM

Sektör temsilcilerini dinleyen İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener şunları söyledi: “Ben gerek kamu gerekse yerel yönetimlerle sizlerin sorunlarınızın çözümü noktasında girişimlerde bulunacağım. Seçilsem de seçilmesem de bu sorunlarınız için gerekli görüşmeleri yapacağım. Çünkü sizin üretime devam etmeniz, istihdam sağlamanız ve ekonomiyi büyütmeniz esas hedefimiz. Sizden tek beklentim ise bizi bu yolda yalnız bırakmamanız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.